Drets Socials

Material informàtic

Nous equipaments tecnològics en més de 320 equipaments cívics i comunitaris del país

query_builder   22 maig 2024 10:42

event_note Nota de premsa

Nous equipaments tecnològics en més de 320 equipaments cívics i comunitaris del país

3,6M€ del fons europeu Next Generation EU permeten la renovació d’equips a la Xarxa Òmnia, a les oficines d’Afers Socials i Famílies i als equipaments cívics i comunitaris

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials ha iniciat el procés de renovació dels equips informàtics i la implementació de nous dispositius tecnològics en els 143 equipaments cívics i comunitaris, als 112 punts de la Xarxa Òmnia i a les 68 Oficines d’Afers Socials i Famílies, ubicats a tot Catalunya.


material informàtic{"name":"2024/05/22/10/39/ae14a4b7-1cf1-42c5-8d9a-d6f5274938e9.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":55754}

Xarxa Òmnia comptarà amb un kit de material de robòtica

Els 112 punts de la Xarxa Òmnia disposaran d’un nou equip tecnològic, que s'anirà distribuint durant el 2024. Aquesta renovació de material forma part del projecte de subministrament d’equipament tecnològic per a l’Administració del Departament de Drets Socials, en el marc del programa de fons europeus Next Generation EU. El procés es lidera des de l’Àrea TIC del Departament de Drets Socials.

La renovació d'aquest maquinari es durà a terme en els pròxims mesos i suposarà la substitució d’algunes de les actuals eines TIC de cada punt Òmnia. El nou kit inclou 9 tauletes digitals, 9 adaptadors HDMI, 9 fundes per tauletes, 9 protectors de pantalla per tauletes, 9 ordinadors portàtils, 9 adaptadors RJ45, 9 ratolins, 1 impressora, 1 disc dur extern i 1 carro d'equips portàtils.

A més, cada punt Òmnia comptarà també amb un kit de material complementari i/o de préstec, Kit de robòtica, 4 Makey Makey Standard, una impressora 3D, unes ulleres de realitat virtual i material d’accessibilitat.

Un equip format per membres de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, de l'Oficina Tècnica i de l'empresa adjudicatària del servei han desenvolupat una prova al Punt Òmnia Colectic Raval i al Punt Òmnia Sant Antoni, ambdós a Barcelona, per testejar els nous dispositius, fer-ne la instal·lació i calcular el temps necessari per tenir tot el maquinari a punt. Amb posterioritat, s’ha ampliat la prova al Punt Òmnia Radia Perlman, ubicat al centre penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

Els tres punts han disposat d'unes setmanes per testejar el material amb les persones participants. Fins a finals de juliol es farà el desplegament a la resta dels punts Òmnia. La formació adreçada al personal de la Xarxa sobre el nou maquinari, el material complementari i l’ús del programari començarà al juliol i s’allargarà fins la tardor.


Material informàtic{"name":"2024/05/22/10/40/402d41ae-907c-4364-931b-ad35c320580a.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":168254}

Els equipaments cívics i comunitaris renoven els materials tecnològics

Des de l’Àrea TIC del Departament de Drets Socials, s’està duent a terme el subministrament d’equipament tecnològic i la implementació de noves aules informàtiques als 142 equipaments cívics i comunitaris. L’objectiu és dotar-los d’eines que renovin i ampliïn els equips actuals i d’aquesta manera evitar l’obsolescència tecnològica.

Els kits que estan rebent els equipaments són:

  1. Kit Suport Activitats Bàsic: comptarà amb una pissarra digital, una Smart TV de 65’’, videocàmeres i trípodes.
  2. Kit aules informàtiques: 11 portàtils, 11 ratolins, 11 auriculars, fundes protectores d’auriculars, carro d’equips portàtils, impressores 3D, projector i pantalla pel projector. El reben aquells casals cívics i comunitaris que no disposen d’aula informàtica fruit del conveni entre la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària i la Fundació la Caixa, ni tampoc tenen Punt Òmnia.

Els centres on es realitzen el Programa Joves i el Programa Jugar i Descobrir rebran un kit que consta d’una pissarra digital, una Smart TV de 65 polzades, videocàmeres i trípodes, taules de so, un sintetitzador i un micròfon.


Les Oficines d’Afers Socials i Famílies renoven el sistema de gestió de cues

Les 68 Oficines d’Afers Socials i Famílies (OASF) que hi ha ubicades a tot el país posaran en funcionament un nou sistema de gestió de cues amb la instal·lació de tòtems expenedors de números i pantalles informatives. També se subministrarà lectors de codis QR i codis de barres per a cada lloc de treball. Aquesta inversió finançada pels fons europeus Next Generation EU ajudarà a gestionar de forma més eficient les visites i consultes que s’adrecen a les oficines.

Logos next generation{"name":"2024/05/22/10/42/ffe3502b-c9e5-421b-89ba-4f79eaa65bd2.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":833710}


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia