Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils posa en servei l'aparcament de l'estació de Capellades un cop finalitzades les obres de millora

query_builder   22 maig 2024 11:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils posa en servei l'aparcament de l'estació de Capellades un cop finalitzades les obres de millora

  1. Els treballs a l’aparcament han permès ampliar la zona d’estacionament i disposar de 31 places per a vehicles
  2. FGC i l’Ajuntament han posat a la venda un nou bitllet combinat per visitar amb tren el NEAN, el Parc Prehistòric de Capellades
FGC
L'aparcament de l'estació d'FGC de Capellades.
{"name":"2024/05/22/10/42/410a75bb-93b2-417e-b3d0-9a10770ff835.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":653458}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en servei l’aparcament de l’estació de Capellades coincidint amb la finalització de les obres de millora que han permès facilitar l’accés i ampliar la zona d’estacionament. Concretament, els treballs han consistit en la pavimentació del terreny i l’ampliació i delimitació de les places disponibles.

L’actuació ha permès ampliar a 31 el número de places, incloent-ne dues d’adaptades a persones amb mobilitat reduïda, i disposar de tres zones diferenciades com són l’espai ocupat per les places d’estacionament, l’espai de circulació, format per dos carrils, i una zona reservada per al gir i parada de l’autobús interurbà. A més, les persones usuàries hi trobaran indicacions per a estacionar i una nova senyalització que defineix els carrils de circulació. També s’ha instal·lat un nou enllumenat per reforçar la il·luminació de l’aparcament.

L’aparcament facilitarà l’intercanvi modal i promourà l’ús del transport públic al municipi. Aquesta actuació se suma a l’increment de les circulacions de l’autobús interurbà que Ferrocarrils i Ajuntament van impulsar el març de l’any passat quan es va millorar la connexió entre l’estació de tren i el nucli urbà de Capellades amb l’ampliació de les expedicions de la línia C1, operada per Montferri, i el complement de serveis a la demanda amb un vehicle de menor capacitat que s’ofereix en aquelles hores del dia en què la xifra de persones usuàries no justifica l’ús de l’autobús.

Amb aquesta ampliació, la línia disposa des de llavors de 51 circulacions per sentit de dilluns a divendres i de 38 circulacions per sentit els caps de setmana i festius. El servei a demanda opera, des de llavors, el trajecte de l’estació al poble i del poble a l’estació entre setmana i els caps de setmana i festius.


Un nou bitllet combinat per viatjar amb Ferrocarrils

Amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic, Ferrocarrils, l’Ajuntament de Capellades i Montferri han signat un conveni per a la creació d’un nou bitllet, el Combinat NEAN-Parc Prehistòric de Capellades, que inclou un bitllet d’anada i tornada a l’estació de Capellades des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC, el bitllet d’anada i tornada en l’autobús interurbà C1 des de l’estació de Capellades fins al NEAN i la visita al centre.

FGC
Imatge del NEAN-Parc Prehistòric de Capellades.
{"name":"2024/05/22/10/44/6b9a0ecd-4b62-4408-8603-d5493f6435e8.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":397095}


Aquest nou bitllet combinat, que està disponible a les màquines dispensadores de bitllets de la línia Llobregat-Anoia, se suma a l’oferta de bitllets combinats de Ferrocarrils que inclou equipaments com la Colònia Güell, Catalunya en Miniatura o el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. Mitjançant aquests bitllets combinats, FGC afavoreix l’accés de les persones usuàries a una variada oferta de centres d’interès turístic i cultural que es poden visitar propers a les estacions de Ferrocarrils i potencia així l’oferta de lleure associada a la xarxa. Una iniciativa que forma part de la política de la companyia de promoció de l’oci, l’esport i la cultura del territori, que en tots els casos incorpora l’accés de la ciutadania a aquests equipaments a través del ferrocarril.

El NEAN-Parc Prehistòric de Capellades és un equipament ubicat a l’espai de la Cinglera del Capelló. Es tracta d’una àrea amb un alt valor geològic, paisatgístic i arqueològic que compta amb una vintena de jaciments arqueològics de diverses èpoques. L’any 2023 el conjunt arqueològic de la Cinglera del Capelló va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

4  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 653458

Imatge 2

Imatge 2 773226

Imatge 3

Imatge 3 488794

Imatge NEAN-Parc Prehistòric de Capellades

Imatge NEAN-Parc Prehistòric de Capellades 397095

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 646267

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia