Salut

Més d'un centenar de professionals sanitaris de Lleida assisteixen a la 7a jornada "Una rotació diferent: MIR/IIR al SEM"

Més d'un centenar de professionals sanitaris de Lleida assisteixen a la 7a jornada "Una rotació diferent: MIR/IIR al SEM"

query_builder   22 maig 2024 12:13

event_note Nota de premsa

Més d'un centenar de professionals sanitaris de Lleida assisteixen a la 7a jornada "Una rotació diferent: MIR/IIR al SEM"

  1. Els residents de medicina i d’infermeria han compartit les seves experiències dins les ambulàncies de Suport Vital Avançat i a la Central de Coordinació Sanitària (CECOS) del SEM
  2. Entre el 2021 i el 2023, un total de 1.360 MIR i IIR han fet part de la seva rotació al SEM
Més d'un centenar de professionals sanitaris de Lleida assisteixen a la 7a jornada "Una rotació diferent: MIR/IIR al SEM"{"name":"2024/05/22/11/46/288c7426-5d91-4cf5-b28e-fe5444c40337.jpg","author":"SEM","type":"0","location":"0","weight":"271851"}

Avui s’ha celebrat la 7a edició de la jornada “Una rotació diferent: MIR/IIR al SEM”, a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida, amb la presència de més de 100 professionals sanitaris, majoritàriament residents de medicina i infermeria, així com de tècnics en emergències sanitàries (TES) i professionals de l’Atenció Primària.

La sessió d’enguany ha estat organitzada conjuntament pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), les unitats docents de l’ICS, tant de l’Atenció Primària com de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, amb la col·laboració dels residents MIR i IIR.

La jornada ha servit per donar a conèixer l’experiència de la rotació dels residents tant a les unitats de Suport Vital Avançat com a la Central de Coordinació Sanitària (CECOS) del SEM, i per posar al dia els coneixements en relació a les últimes actualitzacions de Codi Infart (IAM) i de Codi Ictus, entre d’altres casos.

La rotació al SEM permet als residents tenir una visió 360º de l’assistència sanitària als pacients en la fase prehospitalària, des de l’entrada de l’alerta a la Central de Coordinació Sanitària (CECOS) fins a la primera intervenció que duen a terme els professionals de les ambulàncies de Suport Vital Avançat que es desplacen fins on es troba l’afectat.

El cap territorial del SEM a Lleida i l’Alt Pirineu, José Ramón Ropero, ha destacat la oportunitat que aquesta rotació representa per als residents ja que els permet abordar casos clínics complexos des de l’inici. Per tot això, i per l’actualització de coneixements que es du a terme, “aquesta cita s’ha convertit en un fòrum innovador per explorar les complexitats de les emergències mèdiques”, ha assenyalat.

En aquest sentit, “la jornada, que té molt bona rebuda per part dels professionals i dels residents, permet fer una dissecció de casos rellevants i compartir-los també amb professionals de l’HUAV, que tenen una gran expertesa en relació amb el cas clínic que es tracta”, ha afegit Ropero.

Presentació de casos clínics

Durant la jornada, els residents han compartit alguns dels casos clínics més rellevants que han atès durant les guàrdies en què han format part de l’equip assistencial.

En la sessió d’enguany, s’han presentat dos casos clínics de cardiologia molt diferents que il·lustren la diversitat i la complexitat d'aquest camp en les emergències sanitàries.A més, els professionals han pogut posar al dia els seus coneixement sobre l’assistència als pacients amb codi ICTUS i amb codi IAM, dos dels codis que actualment s’apliquen a Catalunya, i que són clau per a un bon pronòstic i resultat en salut dels pacients afectats.

En aquesta setena edició també s’han revisat casos relacionats amb cremades versus intoxicació per monòxid de carboni (CO), síndrome de Kounis i incidents amb pacients agitats.

La jornada també ha comptat amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, que han participat en la taula inaugural amb una ponència sobre accidents de trànsit.

Entre el 2021 i el 2023, un total de 1.360 MIR i IIR van fet part de la seva rotació al Sistema d’Emergències Mèdiques, tant a les ambulàncies com a la seva Central de Coordinació Sanitària (CECOS).

2  

Imatges

Més d'un centenar de professionals sanitaris de Lleida assisteixen a la 7a jornada "Una rotació diferent: MIR/IIR al SEM"

Més d'un centenar de professionals sanitaris de Lleida assisteixen a la 7a jornada "Una rotació diferent: MIR/IIR al SEM" 271851

D'esquerra a dreta: José Ramón Ropero, cap territorial del SEM a Lleida; Pau Olivares, metge resident que ha dut a terme la rotació al SEM, i Sonia Sans, infermera resident que ha dut a terme la rotació al SEM.

D'esquerra a dreta: José Ramón Ropero, cap territorial del SEM a Lleida; Pau Olivares, metge resident que ha dut a terme la rotació al SEM, i Sonia Sans, infermera resident que ha dut a terme la rotació al SEM. 1103681

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia