Protecció Civil

Novetats del Pla INFOCAT

Nova sessió informativa sobre les novetats del pla INFOCAT per a responsables municipals de Tarragona

query_builder   22 maig 2024 19:18

event_note Nota de premsa

Nova sessió informativa sobre les novetats del pla INFOCAT per a responsables municipals de Tarragona

  1. La d’avui és la segona sessió que es fa a Tarragona
  2. La sessió, que s’ha fet telemàticament, ha comptat amb la participació del Delegat del Govern a Tarragona, representants de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals

Protecció Civil de la Generalitat ha presentat aquesta tarda les novetats del pla INFOCAT, revisat recentment per adaptar-lo al canvi climàtic, als alcaldes, alcaldesses i diferents responsables municipals de la vegueria de Tarragona.

La sessió, que s’ha fet de forma telemàtica, ha estat organitzada per la Delegació del Govern a Tarragona i ha comptat amb la participació de 18 càrrecs municipals dels municipis de Pratdip, Salou, Valls, Falset, Mont-roig, Prades, Alforja, Reus, Vespella Gaià i el Pla se Santa Maria.

La reunió ha estat moderada pel responsable dels serveis territorials de Protecció Civil a la demarcació de Tarragona, Joan Carles Francès. A la reunió també hi ha participat el Delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifè, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Tarragona, Eli Llombart, així com efectius dels Bombers de la Generalitat, dels Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra. La d’avui és la segona reunió que es fa a Tarragona per donar a conèixer les novetats del Pla INFOCAT a la vegueria de Tarragona. La primera es va fer el passat 8 de maig en format presencial.

La revisió del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) ha reforçat la capacitat de tot el sistema de protecció civil i emergències davant l’agreujament del risc d’incendi forestal a Catalunya en el marc del canvi climàtic. Així, el nou Pla millora l’estructura interna dels grups operatius en les seves actuacions sobre el terreny, amplia les mesures d’emergència per la protecció de la població i millora el flux en la presa de decisions.

A més, s’ha ampliat el nombre de municipis amb obligació de redactar el seu pla municipal per incendis forestals degut a un nou anàlisi de perill que incorpora factors de canvi climàtic. D’aquesta manera, al Camp de Tarragona hi ha un total de 95 municipis que tenen aquesta obligació i 23 que ho tenen recomanat. Els canvis han estat: hi ha 5 municipis que han passat de no tenir obligació ni recomanació a estar obligats: Vallmoll, Vilabella, Pira, Solivella i Secuita; 19 que han passat de no tenir obligació ni recomanació a tenir recomanació: Alió, Botarell, Bràfim, Cambrils, Constantí, el Milà, el Morell, el Rourell, els Garidells, la Masó, Montbrió del Camp, Nulles, Puigpelat, Reus, Riudoms, Torredembarra, Vilallonga del Camp, Vila-seca i Vinyols i els Arcs. Finalment, 2 municipis han passat d’obligats a recomanats: Altafulla i La Canonja.

Les novetats al pla INFOCAT adapten l’organització i la resposta operativa i directiva per fer front a l’augment del risc d’incendi forestal pels efectes del canvi climàtic, que ha provocat que la temporada d’incendis comenci cada vegada més aviat i que es puguin produir grans incendis també fora dels mesos de major risc.

La revisió del pla INFOCAT s’ha fet per tal de poder fer front als escenaris de risc extrem cada cop més freqüents per efecte del canvi climàtic on és més probable la simultaneïtat d’incendis forestals, l’aparició d’incendis de ràpida evolució i afectació a la població de forma sobtada o l’afectació a grans extensions de territori on la capacitat de resposta dels serveis d’emergència pot quedar condicionada.

Per a més informació sobre el nou pla INFOCAT, podeu consultar el següent enllaç


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia