President

El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia.

President Aragonès: "Catalunya té una economia robusta, plena de reptes, que avui pot afrontar des d'una solidesa molt major "

query_builder   22 maig 2024 21:01

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya té una economia robusta, plena de reptes, que avui pot afrontar des d'una solidesa molt major "

  1. “Hem recuperat el pols inversor del país”, ha subratllat Aragonès
  2. El cap de l’Executiu ha afirmat que “avui a Catalunya hi ha més gent treballant que mai en tota la història”
El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia.
El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia | Foto: Jordi Bedmar
{"name":"2024/05/22/20/46/ff07bc0d-3846-4a00-a0fe-d87cdeeb1874.jpg","author":"El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia.","type":"0","location":"0","weight":72902}

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, ha participat en l’acte d’inauguració de la 39a Reunió del Cercle d'Economia, durant el qual ha manifestat que l'economia catalana “és una economia robusta”, alhora que “plena de reptes, evidentment”. “Però que pot afrontar aquests reptes des d'una solidesa molt major, avui, el 2024, que no pas fa tres anys”, ha subratllat.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha assenyalat els bons resultats econòmics dels darrers anys: “Catalunya ha tingut la capacitat de dotar-se econòmicament d'una solidesa de caràcter estructural en termes de creixement, de prosperitat i d'oportunitats”. Així mateix, Aragonès ha recordat “tenim i deixem uns bons fonaments que cal saber aprofitar”

En aquest sentit, Aragonès ha remarcat el creixement que ha viscut l’economia catalana durant l’any el 2023, “és ben clar que l'economia catalana va accelerar-se” i “es manté en aquest primer trimestre del 2024”. El cap de Govern ha afegit que “el PIB català, aquest primer trimestre, segons les nostres estimacions, va créixer un 0,8% respecte al trimestre anterior”.

Tal com ha explicat el president Aragonès, la productivitat ha tingut un paper molt important en aquest creixement, “especialment en branques com els vehicles de motor, equips elèctrics, indústria alimentària i farmacèutica, amb uns serveis que mantenen un ritme sòlid”, amb “la construcció que manté una evolució positiva”, i amb “un sector agrari que modera la seva caiguda, després d'uns anys molt difícils per l'augment dels costos de producció, especialment de fertilitzants o els efectes de la sequera”.

El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia.
El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia | Foto: Jordi Bedmar
{"name":"2024/05/22/20/50/78684bee-cc55-45a1-98fe-bfc67b35063e.jpg","author":"El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia.","type":"0","location":"0","weight":42913}

Aragonès ha advertit “això no ens hauria de fer caure en un fals triomfalisme”. “L'autoestima de la nostra economia és important, mai hem de caure en l'autocomplaença” ha afirmat el cap del Govern. El president ha assegurat que, tot i els bons resultats, “l’àmbit de la indústria, la recerca i el coneixement són uns fonaments que s’han de seguir cuidant”. També ha ressaltat “la necessitat de millorar la productivitat”, ja que “d’altra manera és impossible sostenir l’estat de benestar, que té uns reptes demogràfics claríssims”. 

Tot seguit, Aragonès ha expressat el seu orgull perquè “avui a Catalunya hi ha més gent treballant que mai en tota la història, amb una de les xifres d’atur més baixes dels darrers anys”. En aquesta legislatura “hem creat prop de 370.000 nous llocs de treball a Catalunya” i l’economia catalana “creix per sobre de la mitjana de l’Estat espanyol i de la zona euro", amb rècords d'exportacions i inversions estrangeres “superant els 100.000 milions d’euros”.

Aragonès ha explicat que “hem recuperat el pols inversor del país”, a través d'una “política econòmica en la reindustrialització de Catalunya”, i ha afegit que “aquesta és l'aposta per la productivitat futura del nostre país”, “amb les inversions històriques de les de Kronospan, Lotte o Chery”. També ha mencionat projectes estratègics en l’àmbit de les ciències socials i el coneixement, destacant “el nou Clínic i el nou Trueta a Girona, l’ampliació del Parc Científic de Barcelona o el Centre de Malalties Minoritàries de Sant Joan de Déu”, entre altres.

El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia.
El president Aragonès al diàleg amb el president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola | Foto: Jordi Bedmar
{"name":"2024/05/22/20/49/00bc11b5-efbe-41fb-ba06-ae7b4b861db7.jpg","author":"El president Aragonès a la inauguració de la reunió del Cercle d'Economia.","type":"0","location":"0","weight":"65434"}

El president Aragonès que, tot seguit, ha mantingut un diàleg amb el president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, ha recordat que “hem de reforçar les institucions”. “A Catalunya tenim molts actius: la nostra economia, la nostra cultura, el llegat de les generacions que ens han precedit", ha dit Aragonès. "Però també tenim les institucions, que s'han de cuidar”, ha afegit.

A l'acte també hi han assistit el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent Ramió, la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia