Mossos d'Esquadra

Els Mossos d¿Esquadra activen a tot Catalunya el nivell 2 del POE Metall i intensifiquen les accions de seguretat en la lluita contra aquest fenomen delictiu

*S'adjunta document PDF amb gràfics, dades i ampliació d'informació

Els Mossos d'Esquadra activen a tot Catalunya el nivell 2 del POE Metall i intensifiquen les accions de seguretat en la lluita contra aquest fenomen delictiu

query_builder   23 maig 2024 11:42

event_note Nota de premsa

*S'adjunta document PDF amb gràfics, dades i ampliació d'informació

Els Mossos d'Esquadra activen a tot Catalunya el nivell 2 del POE Metall i intensifiquen les accions de seguretat en la lluita contra aquest fenomen delictiu

· El Gabinet de Coordinació Central del Programa Operatiu Específic (POE) Metall reuneix els màxims comandaments del Cos per fer una diagnosi de la situació actual i establir noves accions encaminades a prevenir i investigar fets relacionats en aquest àmbit.

· Les noves mesures implicaran fer més pressió sobre els grups delictius, més prevenció amb controls de trànsit i en deixalleries i més intel·ligència policial.

· S’aplicarà la tolerància zero en els delictes de receptació. L’any passat es van realitzar 312 inspeccions en gestors de residus i des de l’inici d’aquest any fins ara s’han dut a terme 172 controls. Al voltant d’un 17% han acabat amb infraccions.

· Els investigadors aplicaran estratègies ja experimentades i contrastades en plans dissenyats en la lluita contra la multireincidència per abordar aquest fenomen, com el Pla d’Acció Tremall a Barcelona o el pla Bakuraa la Regió Policial Metropolitana Nord.

· La lluita contra aquest fenomen delictiu amb un fort impacte a escala mundial exigeix impulsar un abordatge transversal més enllà del policial, com ara millorar la seguretat de les instal·lacions i implementar mesures de traçabilitat del metall com fan altres països.

· Des del mes de maig del 2023 fins a l’abril d’enguany s’han registrat 5.885 incidències vinculades en aquest àmbit respecte a les 7.162 denunciades durant l’any anterior, entre furts, robatoris amb força, danys i actes vandàlics.

· La sostracció de coure a la xarxa ferroviària d’ADIF creix un 31%. En el període comprès entre maig del 2023 i abril del 2024 es van denunciar 263 fets respecte als 199 del període anterior.

· Durant el darrer any (des del maig del 2023 fins a l’abril del 2024) s’han fet 271 detencions, un 18% més respecte al mateix període de l’any anterior. Un 75% tenen antecedents.

· Els autors no actuen sols. Formen part d’una xarxa criminal i en cada sostracció participen entre 2 i 4 persones. Per cada fet van canviant els participants, la qual cosa dificulta la imputació de grup criminal i facilita penes baixes en cas de ser detinguts.

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA AMB DADES I GRÀFICS

NOTA DE PREMSA AMB DADES I GRÀFICS
PDF | 665607

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia