Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils inicia les obres de millora dels accessos, les andanes i el pas inferior de l'estació de Sant Vicenç dels Horts

query_builder   24 maig 2024 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils inicia les obres de millora dels accessos, les andanes i el pas inferior de l'estació de Sant Vicenç dels Horts

  1. Els treballs consistiran en l’ampliació del número de màquines validadores, la renovació del paviment i la instal·lació d’enllumenat de tipus LED
  2. L’actuació, amb un pressupost de 778.000 euros, té una durada prevista de 6 mesos
FGC{"name":"2024/05/24/08/22/d60e3d79-bc0b-4d03-a670-b57757534d8e.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":293310}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat aquesta setmana les obres per a l’arranjament i millora dels accessos de l’estació així com per a la renovació del paviment de les andanes de l’estació de Sant Vicenç dels Horts, a la línia Llobregat-Anoia. Els treballs, amb un pressupost de 778.000 euros (abans d’IVA), es preveu que tinguin una durada de 6 mesos.

Les obres consistiran, d’una banda, en l’ampliació del número de màquines validadores per facilitar l’accés a l’andana de via 2, direcció Barcelona. Així, amb la col·locació de tres noves màquines validadores, l’estació comptarà amb un total de sis màquines, una de les quals adaptada a persones amb mobilitat reduïda i cotxets. D’aquesta manera, s’agilitzarà al màxim el moviment de viatgers a l’estació i es guanyarà fluïdesa en les entrades i sortides. Els treballs inclouran també l’ampliació i adequació de la marquesina d’accés a la via 2 i l’ampliació del forjat de formigó armat. També està prevista la reubicació de diversos elements com són màquines dispensadores de bitllets, baranes, bancs o cartells d’informació.

D’altra banda, es renovaran els paviments i es milloraran els accessos existents tant a la via 1 com a la via 2. La renovació del paviment es durà a terme a les andanes, al pas inferior i a rampes i escales. Al pas inferior de l’estació, també es canviarà l’enrajolat de les parets per un arrebossat i pintat que facilitarà el seu manteniment. La renovació dels paviments i la millora dels accessos existents suposarà actuar sobre una superfície de 2.000 metres quadrats.

Les millores a l’estació també inclouran la substitució de l’enllumenat actual d’ambdues andanes per nous fanals de tipus LED que incrementaran l’estalvi energètic i en facilitaran el manteniment.

Les obres es desenvoluparan en diferents fases: primer es treballarà per deixar enllestida tota l’andana de la via 1 i, posteriorment i en paral·lel, tota l’andana de la via 2 i el pas sota via, les rampes i les escales. Els treballs s’han programat de manera que no tindran afectació en els horaris habituals de circulació dels trens. Per a la realització dels treballs, durant alguns caps de setmana els trens circularan per una única via al seu pas per Sant Vicenç dels Horts. De la mateixa manera, el pas sota via estarà tancat un cap de setmana. Ferrocarrils informarà amb antelació d’aquestes afectacions a les persones usuàries.

Aquesta actuació s’emmarca dins el constant procés de renovació i manteniment dels diferents equipaments i instal·lacions que du a terme Ferrocarrils per millorar el confort de les persones usuàries i continuar donant un servei de qualitat.

L’estació de Sant Vicenç dels Horts es va inaugurar l’any 1912, coincidint amb l’obertura de la línia del carrilet entre Barcelona i Martorell. La seva demanda anual és de 836.000 viatges (dades 2023).

1  

Imatges

Foto

Foto 293310

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 325181

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia