Acció Exterior i Unió Europea

EXT

El Govern destinarà un representant de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a Palestina

query_builder   27 maig 2024 18:44

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà un representant de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a Palestina

  1. El representant a Palestina acompanyarà projectes d’ajut humanitari, de defensa dels drets humans i treballarà sobre el terreny per a la reconstrucció dels territoris palestins
  2. El Govern condemna rotundament l’atac israelià al camp de desplaçats de Rafah, una zona que suposadament hauria de ser segura, i denuncia que viola el dret humanitari internacional
EXT
La consellera Serret durant l'atenció als mitjans de comunicació
{"name":"2024/05/27/18/38/0bd11add-b172-4575-8ce1-4ee88537cdf0.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":"177003"}


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha anunciat aquesta tarda que el Govern crearà la figura del representant de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a Palestina.

“És una mesura que reforça el suport i l’acompanyament a la cooperació, l'ajut humanitari, la defensa dels drets humans i el que ha de ser el pas per a la reconstrucció de Palestina”, ha dit Serret. Aquesta figura dependrà de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i ja existeix en territoris com el Marroc, Moçambic i, ben aviat, també hi serà a Colòmbia.

L’anunci del Govern arriba just després del bombardeig israelià a un campament de desplaçats al nord-oest de Rafah, el qual ha deixat una cinquantena de morts i desenes de ferits. Concretament, la guerra a Gaza arriba al setè mes amb més de 36.000 morts. “Amb la matança al campament de desplaçats de Rafah s’han creuat totes les línies vermelles”, ha lamentat la consellera.

En una atenció als mitjans de comunicació, Serret ha insistit en la necessitat de complir amb el dret internacional humanitari. “Donem tot el suport a aquelles investigacions per esclarir les violacions de drets humans i que no en quedi cap d'impune, ni les que hagi pogut causar Hamàs ni el govern d'Israel”, ha subratllat la consellera.

Concretament, Serret ha fet una crida a la comunitat internacional a donar suport a les investigacions contra violacions de drets humans que està fent el Tribunal Internacional de Justícia: “Cal que la comunitat internacional faci front comú per reclamar que el govern israelià compleixi els dictats internacionals”, i ha afegit que l’executiu català ha condemnat des d’un primer moment els atacs indiscriminats contra la població civil i ha exigit l’alliberament dels ostatges, així com un alto el foc immediat i permanent, tal com demana la resolució del Consell de Seguretat de l’ONU.

Alhora, Serret ha refermat el compromís del Govern amb el reconeixement de l’estat de Palestina per avançar cap a una resolució estable del conflicte i ha celebrat que hi hagi més estats que facin el pas de reconèixer-lo. “Creiem que la solució en aquest conflicte ha de passar per la diplomàcia”, ha declarat la consellera.

En la seva intervenció, la titular d’Exteriors també ha recordat que “Palestina és una prioritat per a Catalunya i per a la cooperació al desenvolupament”, i ha conclòs que el Govern preveu aportar enguany 1,6 milions d’euros a les agències de Nacions Unides que treballen sobre terreny.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia