President

Premis Bite i Mos 2024

President Aragonès: "Catalunya és una potència gastronòmica a escala global"

query_builder   27 maig 2024 23:13

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya és una potència gastronòmica a escala global"

  1. Carme Ruscalleda ha estat premiada amb el premi Bite Honory Award a la Gala Nacional de l'Enoturisme i la Gastronomia
  2. El cap de l'Executiu ha destacat que Catalunya aquest 2025 esdevindrà Regió Mundial de la Gastronomia

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia ha assistit a la Gala Nacional de l'Enoturisme i la Gastronomia, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya on ha destacat que "Catalunya és una potència gastronòmica a escala global" i aporta "més valor afegit a la nostra societat".

Guardonats als Premis Bite i Mos 2024
Guardonats als Premis Bite i Mos 2024 (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/05/27/23/01/3b9a26b1-0b31-4c50-a105-24a7795d9690.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"123149"}

El cap de l'Executiu ha remarcat que aquests premis són "l'esdeveniment perfecte per fer valdre un sector del nostre país que ens ajuda a explicar com som" perquè segons Aragonès "tenim un sector amb un potencial en l'àmbit gastronòmic, alimentari i vitivinícola, extraordinari".

Catalunya en paraules del president Aragonès té " el maridatge perfecte", entre "gastronomia i turisme", perquè “la gastronomia, és cultura" i des del Govern s'ha fet una aposta "pel valor, més que no pas pel volum", ha afegit.


En aquest sentit, el president ha destacat "el compromís nacional per un turisme responsable”, un turisme "més desestacionalitzat, diversificat, descongestionat i amb valor afegit".

Aragonès ha reivindicat "la cadena de valor" que "comença amb la producció en la pagesia, els pescadors, els productors del nostre país, fins que arribi al nostre plat, sigui a casa o en un restaurant".

El president Aragonès lliura el premi Bite honory award a Carme Ruscalleda
El president Aragonès lliura el premi Bite honory award a Carme Ruscalleda (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/05/27/23/09/6c9381c8-e18a-4670-961d-930ae1bddc2e.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":97952}

El cap de l'Executiu ha fet entrega del premi Bite Honory Award a Carme Ruscalleda, de la que Aragonès ha remarcat que la xef és "la millor ambaixadora de la cuina del nostre país" i ha volgut destacat la seva trajectòria "com a professional de la cuina i també com a divulgadora".

Aragonès ha clos el seu parlament amb un agraïment a tots els premiats d'aquesta segona edició dels premis Bite i Mos per la seva tasca en "fer estimar la cuina del nostre país, i els nostres productes", valorant que a Catalunya avui "som una potència gastronòmica en l'àmbit mundial basada en el valor, en l'esforç i en el talent", ha remarcat.

A l'acte també hi han assistit els consellers d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, i de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, així com el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, i la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs.

Els Premis Bite i Mos, que enguany celebren la seva segona edició, volen reconèixer el paper fonamental que tenen els creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d'aquest tipus de turisme i, alhora, remarcar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial.

Premis Bite i Mos 2024

Categoria Bite

  1. Bite Honory Award: Carme Ruscalleda per la seva excepcional trajectòria en el món de la gastronomia, que l'ha convertit en referent indiscutible de l'alta cuina catalana i internacional. A més, va convertir-se en la primera xef catalana en aconseguir 3 estrelles Michelin, un reconeixement que corona dècades d'esforç, dedicació i talent culinari. També se l'ha reconegut per la seva impecable carrera professional, que ha traspassat fronteres recollint elogis i admiració arreu del món.
  2. Best foodie: AistėMisevičiūtė per la seva contribució al món de la gastronomia internacional mitjançant una publicació digital pròpia, que enriqueix els paladars de milers de persones a tot el món. Així mateix, el jurat ha premiat la seva notable tasca com a creadora i fundadora de "Luxeat", un bloc culinari internacional i per ser una influència inspiradora en la indústria gastronòmica, obrint noves perspectives i explorant les delícies culinàries de cultures diverses a través de la seva plataforma digital.
  3. Best winefluencer: Josep Roca per la seva dedicació i passió en la promoció del vi com a element clau de l'experiència gastronòmica, fent-lo accessible i comprensible per a tots els públics. En aquest sentit, ha fet una tasca excepcional com a copropietari i sommelier d'El Celler de Can Roca, temple d'aromes i sabors gironí reconegut internacionalment per una sensibilitat i visió innovadores que han captivat paladars de tot el món. A més, Roca ha estat reconegut com el millor sommelier del món amb el premi Beronia World's Best Sommelier Award.
  4. Best food traveller:MattGoulding per la seva dedicació com a periodista, escriptor i productor i la seva admirable tasca de descoberta de les delícies culinàries de tot el món com a cofundador de Roads and Kingdoms, una plataforma que fusiona la cultura, la política i la gastronomia. Per la seva devoció en explorar i promoure la cultura culinària de Barcelona i de Catalunya, compartint històries i experiències úniques.

Categoria Mos

  1. Millor ambaixadora: Trinitat Gilbert pels anys de periodisme cuinat rigorosament amb ingredients de qualitat en mitjans com el Diari Ara i perquè amb el seu verb és capaç de transmetre'ns l'emoció de cada producte, plat, i restaurant que tasta.
  2. Millor prescriptor de la cuina catalana: Paco Soléper la seva profunda comprensió i estima de la tradició culinària catalana. Pel seu compromís per preservar i difondre les receptes més emblemàtiques del país. Per la seva dedicació a la restauració com a propietari de l'històric restaurant 7 Portes de Barcelona i per ser un incansable impulsor i promotor de la cultura gastronòmica de casa nostra a través de tertúlies, sopars lírics i llibres.
  3. Millor prescriptor del vi: Lluís Tolosa per la seva versatilitat i el treball de tants anys com a sociòleg, escriptor, formador i comunicador especialitzat en enoturisme. Tolosa ha fet una ingent tasca de divulgació de la cultura del vi, a través de més 20 llibres publicats, que han permès fer entendre a qui el llegeix i l'escolta que conèixer el vi és conèixer la seva terra, la seva gent i la seva història.
  4. Millor col·lectiu: Dones del vi, una entitat sense ànim de lucre que promou la presència i el reconeixement de les dones que treballen en el sector del vi: pageses, enòlogues, celleristes, sommeliers... des de la terra fins a la comunicació. I per reivindicar i difondre la seva gran tasca a través de l'organització de tastos i altres esdeveniments vitivinícoles.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia