Bombers

Una persona mor en un incendi d'habitatge a Badalona (Barcelonès)

query_builder   28 maig 2024 08:34

event_note Nota de premsa

Una persona mor en un incendi d'habitatge a Badalona (Barcelonès)

Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquesta nit, en l’extinció d’un incendi d’habitatge al carrer de Granada, a Badalona (Barcelonès) on ha mort una persona.

L’avís s’ha rebut a les 01.35 hores d’aquesta matinada i els Bombers han activat vuit dotacions: una autoescala, quatre camions d’aigua, dos vehicles lleugers de comandament i coordinació, i un vehicle amb efectius del Grup Operatiu de Suport (GROS) i personal sanitari del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).

A l’arribada dels efectius, el foc estava completament desenvolupat per la façana amb projecció de material a la via pública i afectava l’àtic d’un edifici de planta baixa i quatre pisos d’alçada. S’ha treballat en les tasques d’extinció amb línia interior i una segona línia des de l’exterior per evitar la propagació de l’incendi per façana als pisos laterals i inferiors. S’ha accedit al pis afectat, amb l’ajuda de l’autoescala, per tal de sufocar les flames i fer la recerca de possibles víctimes. A l’interior s’ha trobat el cos, sense vida, d’una persona i s’ha procedit a la seva extracció.

Com a mesura preventiva s’han evacuat els veïns que s’han localitzat a l’escala de veïns, s’ha evacuat també un veí que havia quedat confinat a un dels pisos de la segona planta i s’han revisat i ventilat tots els pisos de l’immoble així com també els pisos dels edificis del costat per descartar afectació pel fum. També s’ha descartat afectació estructural.

Finalitzades les tasques d’extinció i ventilació s’ha fet acompanyament dels veïns evacuats, que han estat 33, als seus habitatges. Posteriorment s’ha fet sanejament dels elements exteriors que perillaven de caure a la via pública.

Fins al lloc s’han desplaçat també set ambulàncies del SEM, que també ha atès un home que ha estat donat d’alta al mateix lloc, 5 patrulles dels Mossos d’Esquadra que s’han fet càrrec de les tasques judicials pertinents i de la investigació de les causes de l’incendi i efectius de la Policia Local.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia