Drets Socials

Moment de l'acord entre Carnet Jove i Festival de Sitges

Oberta la convocatòria pel 20è Jurat Carnet Jove de Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

query_builder   30 maig 2024 12:00

event_note Nota de premsa

Oberta la convocatòria pel 20è Jurat Carnet Jove de Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Els cinc joves seleccionats atorgaran el Premi a la millor pel·lícula de la Secció Oficial Fantàstic i el Premi Sitges Documenta a la millor producció documental

Les directores generals de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós i Barrés, de la Fundació Sitges – Festival Internacional de Cinema de Catalunya, Mònica Garcia i Massagué, i el director artístic del festival, Àngel Sala i Corbi, van signar ahir el conveni de col·laboració de la 20a edició del Jurat Carnet Jove de Sitges.

Gràcies a aquesta iniciativa, els titulars del Carnet Jove poden optar des d’avui a formar part d’aquest jurat, que estarà integrat per cinc membres i serà l’encarregat d’atorgar dos premis en la propera edició del Festival de Sitges que tindrà lloc del 3 al 13 d’octubre de 2024. En concret les persones joves que formaran part del Jurat Carnet Jove de Sitges –una de les quals exercirà la funció de presidenta– atorgaran el Premi a la millor pel·lícula de la Secció Oficial Fantàstic i el Premi Sitges Documenta a la millor producció documental.

El Jurat Carnet Jove s’afegirà a la resta dels jurats de la 57a edició del Festival de Sitges: el Jurat Oficial Fantàstic Competició, format per figures distingides del món del cinema i que atorga els guardons més preuats del certamen; el Jurat Noves Visions, que selecciona les propostes més innovadores de la Secció Oficial del Festival; el Jurat Blood Window / Méliès d’Or, que qualifica la millor pel·lícula de producció europea i la millor pel·lícula produïda per companyies llatinoamericanes; el Jurat Brigadoon; el Jurat de la Crítica, que guardona les propostes més transgressores, el Jurat d’SGAE Nova Autoria i, finalment, el Jurat Méliès d’Argent.

El conveni signat ahir té l’objectiu de professionalitzar la crítica cinematogràfica i de donar l’oportunitat a cinc persones joves interessades en aquest camp, o bé en el cinema en general, de formar part del jurat oficial del festival capdavanter del gènere fantàstic, el més prestigiós d’aquest àmbit. Per facilitar aquesta tasca, el conveni també preveu l’allotjament gratuït i els àpats dels integrants del jurat durant tota l’estada.

Els titulars interessats en presentar la seva candidatura al Jurat ho podran fer fins el proper 4 de juliol a través del web del Jurat. A més del currículum, els candidats hauran de presentar tres crítiques de cinema dels gèneres vinculats al Festival, així com un qüestionari relacionat amb el món del cinema.

Finalment, una comissió formada per la direcció del Festival i dos representants de l’Institut Català de les Empreses Culturals de Catalunya i de l’ACJ, seleccionaran les cinc persones que integraran el jurat d’aquest 2024.

100 joves en 20 anys

Des del 2005, un total de 712 titulars del Carnet Jove —gestionat per l’ACJ— han participat al Jurat Carnet Jove de Sitges. D’aquests, uns 100 joves han format part dels diferents jurats del festival al llarg d’aquests 20 anys.

Per a commemorar aquesta efemèride, durant el festival d’enguany se celebrarà un acte en el qual assistiran joves que han format part dels successius jurats. Els joves recordaran les seva experiències i explicaran els avantatges i la projecció professional que els ha donat l’oportunitat de formar-ne part.

Descomptes de fins el 50% per anar a Sitges

L’acord signat ahir també permetrà que tots els titulars del Carnet Jove puguin gaudir de les sessions del Sitges 2024 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb una rebaixa del preu del 20%, que en algunes sessions concretes serà de fins el 50%.

Així mateix, el Pack Carnet Jove també inclou un abonament per gaudir de fins a cinc sessions de qualsevol secció, franja horària i sala del festival (segons la disponibilitat que hi hagi) a un preu especial de 35 euros.

Un altre dels avantatges que tindran fins a cinc titulars del Carnet Jove i els seus acompanyants serà la possibilitat de gaudir d'una trobada amb un personatge de referència en el món del cinema. En concret, la trobada exclusiva “Meet & Greet” durarà una mitja hora durant la qual els joves podran fer-se fotografies i conversar amb alguna de les personalitats convidades al festival.

El Jurat Carnet Jove de Sitges Jove forma part del Programa “Connecta’t”, a través del qual es duen a terme d’altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves com són les Beques Carnet Jove i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix uns 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a més de 500.000 titulars d’entre 12 i 30 anys.

1  

Imatges

Moment de l'acord entre Carnet Jove i Festival de Sitges

Moment de l'acord entre Carnet Jove i Festival de Sitges 440692

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia