President

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia

President Aragonès: "L'amnistia és una victòria de país i ens diu que el futur és a les nostres mans"

query_builder   30 maig 2024 16:09

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'amnistia és una victòria de país i ens diu que el futur és a les nostres mans"

  1. El cap de l’Executiu considera una “fita històrica” l’aprovació, avui, de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats, i assegura que el Govern i la societat catalana “estaran amatents” perquè “s’apliqui a tothom i amb la màxima celeritat possible”
  2. Destaca que “l’amnistia, per si sola, no resol el conflicte entre l’Estat i Catalunya”, però que obre el camí a abordar-ne les causes i “respondre des de la negociació, donant l’última paraula a la ciutadania”

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, ha valorat com “una victòria de país” l’aprovació de la llei d’amnistia, aquest matí, al Congrés de Diputats. “Aquella amnistia que semblava impossible, avui és una autèntica victòria de país, que ens diu que la ciutadania de Catalunya pot aconseguir tot allò que es plantegi i que el futur és a les nostres mans”, ha subratllat.

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia
El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia. (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2024/05/30/15/43/4cb69d33-ab75-4597-affd-fc897bf24dc9.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":245065}

En una declaració institucional des del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha remarcat que la llei representa “la fi de tota persecució judicial cap al moviment independentista”, i “el reconeixement que l’exercici de la nostra sobirania mai pot ser considerat un delicte”.

El president ha agraït als qui “han fet confiança en la força de la paraula i en la força de la negociació i el diàleg” i ha mostrat el seu “reconeixement institucional i solidaritat” a tots els afectats per la repressió. En aquest sentit, ha subratllat que el Govern de la Generalitat i el conjunt de la societat catalana estaran “amatents per tal que l’amnistia s’apliqui a tothom i amb la màxima celeritat possible”.

El president  Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia
El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia. (Fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2024/05/30/15/45/ed249cc3-7bef-4b80-8b8d-4062aa7e8f54.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":127566}

“Avui hem portat l’Estat a posar fi a anys de presó i d’exili”, ha ressaltat el president, així com a les amenaces judicials, inhabilitacions, multes i embargaments, “que no buscaven altra cosa que fer-nos claudicar, acotar el cap i abandonar les nostres idees”. “Però el nostre compromís polític amb el país, amb els drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya és totalment insubornable”, ha reblat.

Malgrat l’aprovació de la llei, Aragonès ha alertat que “caldrà seguir defensant-la davant dels qui volen impedir per tots els mitjans que sigui una realitat”, convençut que “és una oportunitat per desbloquejar la resolució del conflicte de sobirania amb l'Estat”.

En aquest context, ha defensat que, tot i ser “un pas importantíssim”, “l’amnistia per si sola no resol el conflicte entre l’Estat espanyol i Catalunya”, i que caldrà “abordar les arrels del conflicte i respondre-hi des de la negociació, abraçant els principis democràtics i donant l’última paraula a la ciutadania de Catalunya”.

“Aquesta és l’oportunitat que avui s’obre, que avui comença a caminar amb l’aprovació de la llei d’amnistia. Per això, estic convençut que l’amnistia és una fita històrica en termes de drets i llibertats, en termes democràtics; una fita històrica en el camí cap a la plena llibertat que la societat catalana sabrà aprofitar”, ha conclòs.

4  

Imatges

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia.

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia. 1967646

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia.

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia. 1162302

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia.

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia. 1095662

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia.

El president Aragonès, ha fet una declaració institucional amb motiu de l'aprovació al Congrés de la llei d'amnistia. 1568458

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia