Bombers

Els Bombers de la Generalitat estabilitzen un incendi a la Palma d'Ebre, que ha cremat amb intensitat durant la nit

query_builder   31 maig 2024 08:31

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat estabilitzen un incendi a la Palma d'Ebre, que ha cremat amb intensitat durant la nit

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 04.44 hores d’aquesta matinada un incendi forestal que va començar ahir al vespre (avís 21.35 h) al terme municipal de La Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre). L’incendi ha presentat des del primer moment un comportament d’alta intensitat a causa de la sequera present a la zona, que manté la vegetació molt estressada i disponible per cremar amb facilitat.

Una trentena de dotacions han treballat durant la nit en un foc empès pel vent de Ponent, que evolucionava en direcció est tot deixant el nucli urbà de La Palma a la cua de l’incendi; i que s’ha esdevingut en una zona de turons i barrancs amb uns desnivells de fins a 150 metres. La zona cremada conté pins i matolls; i els focus secundaris llançats a desenes de metres han pres amb facilitat i feien avançar les flames. Els Bombers han treballat sobre una extensió d’unes 9 hectàrees. El potencial de l’incendi arribava a les 70.

A prop de l’incendi, que ha pres a la zona de los Boscos, hi havia una casa de segona residència i una granja de porcs, que no han patit afectació. El nucli urbà podria haver estat compromès en cas que l’incendi s’hagués obert; per això els treballs d’extinció han estat molt intensos a la cua, que a les 02.59 hores ja no avançava. A aquesta hora també s’ha estabilitzat el flanc dret, que havia saltat una pista i ha creat una illa cremada a uns 60 metres del perímetre original.

Tant aviat com s’ha aixecat el dia, s’han activat els mitjans aeris: dos avions de vigilància i atac, dos helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament s’encaminen cap a la zona. També s’ha activat els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) per treballar-hi amb eines manuals i reforçar els treballs per rematar. Durant el dia d’avui es prosseguiran els treballs per apagar totalment les flames i donar l’incendi per controlat.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través de la xarxa social X dels Bombers de la Generalitat @bomberscat, amb el web incendisforestals.gencat.cat i amb el visor d’actuacions dels Bombers.

Cerdanyola del Vallès, 31 de maig de 2024

08.30 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia