El Govern ha organitzat per al pròxim dilluns 3 de juny la jornada “L’impuls editorial i l’acció normativa de la Generalitat de Catalunya en el període republicà”, que tindrà lloc des de les 16:30 h a les 19 hores a la Sala Cotxeres de Palau Robert de Barcelona.

L’objectiu de l’esdeveniment és aprofundir en l’estudi i la reflexió sobre el paper que va tenir la Generalitat de Catalunya durant la Segona República (1931-1939), especialment en la seva contribució a través de les iniciatives editorials i normatives.

Govern{"name":"2024/05/31/15/18/59e65454-6f1d-4b93-b101-7a1e57ee8086.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":946370}


L'acte, organitzat per l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP) i el Memorial Democràtic, començarà amb una lliçó magistral per part del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, sobre el context polític, social i institucional de l’acció de la Generalitat de Catalunya en el període republicà.

Seguidament, a les 17:15 hores, es presentarà el llibre Acció normativa de la Generalitat Republicana (I). Hi intervindran els coordinadors de l'obra, Daniel Vallès Muñío i Elisabet Velo i Fabregat, experts en Història del Dret i les Institucions de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com el director general de l’EADOP, Joan Abad.

A continuació, a les 18:00 hores, se celebrarà una taula rodona sobre l’activitat editorial de la Generalitat republicana en la qual participaran Ester Boquera, directora i coautora del llibre Les Publicacions de la Generalitat de Catalunya 1931-1939; Manuel Llanas, Enric Pujol i Enric Marín, tots ells coautors i reconeguts especialistes en la matèria. La taula rodona serà moderada pel director del Memorial Democràtic, Jordi Font.

La jornada es tancarà a les 19:00 hores amb la cloenda de l’acte.

Amb aquest acte, l’EADOP i el Memorial Democràtic tanquen un conjunt de projectes i actuacions integrades que han permès fer valdre l’extraordinària tasca editorial i normativa duta a termes per la Generalitat republicana en un moment històric, polític i social. Els treballs es van iniciar en compliment del mandat de Govern en el seu Acord de 8 de febrer de 2022. La síntesi de la feina feta es pot consultar en el següent informe.


Per assistir a la jornada cal inscripció prèvia al correu electrònic: tramesespalaurobert@gencat.cat


L’acte serà retransmès en directe a través del canal de YouTube de Palau Robert: https://www.youtube.com/@palaurobertcat