Protecció Civil

Alerta INUNCAT per fortes pluges a la meitat nord-est, Tarragonès i Baix Camp

Alerta del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses al nord-est, Tarragonès i Baix Camp

query_builder   1 juny 2024 13:22

event_note Nota de premsa

Alerta del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses al nord-est, Tarragonès i Baix Camp

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) per un avís de pluges intenses (es pot superar el llindar de 20 mm/30 minuts), i que afectarà principalment a la meitat nord-est del país, i a les comarques del Tarragonès i el Baix Camp. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

L’afectació a la zona nord-est afectarà amb més probabilitat a les comarques interiors del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Osona, la Selva, Moianès, Lluçanès i Bages a partir del migdia i fins a la nit. Al llarg de la tarda el fenomen s'anirà estenent cap a la part més litoral i prelitoral i afectant també des del vespre fins a la matinada les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre amb més probabilitat al Baix Camp i Tarragonès.

Les pluges poden ser localment intenses, pel que s’ha de vigilar les crescudes sobtades de barrancs i lleres menors (rieres, rierols, etc.) i les zones inundables (soterranis, passos soterrats...).

Consells d’autoprotecció per a la ciutadania

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

  1. Cal evitar els desplaçaments en vehicle i aparcar en rieres o punts subterranis inundables. No s’han de creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.
  2. Cal circular preferentment per les rutes principals i les autopistes, moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.
  3. Si us sorprenen precipitacions a la muntanya, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.
  4. Si us sorprenen precipitacions importants quan sou a casa: no baixeu a les zones inundables com ara el soterrani, el garatge, etc.; no deixeu fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar; poseu els animals domèstics, els aliments, l'aigua potable, els documents importants, els objectes de valor i, sobre tot, els productes perillosos (com ara verí per a les rates, dissolvents, etc.) en llocs alts i protegits.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia