Protecció Civil

Finalitza l'alerta PLASEQCAT per risc químic per un incident ja resolt en una empresa de Vilanova del Camí (Barcelona)

Activada l'Alerta del PLASEQCAT de Protecció Civil per un incident ja resolt en una empresa de Vilanova del Camí

query_builder   1 juny 2024 14:08

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQCAT de Protecció Civil per un incident ja resolt en una empresa de Vilanova del Camí

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat aquest matí el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'alerta per un per un accident a la indústria Proquip SA al Polígon Indústrial Pla de Rigat de Vilanova del Camí (Barcelona). La fase d’ALERTA de PLASEQCAT ha quedat ja desactivada.

Segons ha informat el telèfon 112 a les 11:04 s'ha produït un accident a l'empresa Proquip SA; es desconeix les substàncies involucrades ja que hi ha hagut una reacció a la depuradora de l'empresa que s'ha pogut veure des de l'exterior de l'empresa.

L'empresa es dedica a la logística de productes químics i no es tracta d'una indústria SEVESO.

La Policia Local de Vilanova del Camí ha rebut dues trucades d'alertants que es trobaven a les proximitats de l'empresa i s'han desplaçat al lloc a fer les primers valoracions. A l'arribar al lloc han observat que no hi havia activitat a la nau.

Els Bombers de la Generalitat s'han desplaçat al lloc amb cinc dotacions, entre elles el furgó de risc tecnològic. Després de valorar la situació han observat que hi havia una reacció a l'aire lliure a la zona de la depuradora fruït de la barreja de diversos productes a les canonades de la depuradora. La reacció ha percolat al mur exterior de l'empresa sense arribar a afectar la via pública. Després de valorar conjuntament amb l'encarregat de planta s'ha procedit al traspàs de custòdia a la propietat de l'empresa que s'encarregarà de dur a terme la neteja pertinent de les instal·lacions.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha desplaçat tres dotacions al lloc. No han hagut d'atendre a cap persona.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia