Protecció Civil

Desactivada l'alerta INUNCAT

Protecció Civil desactiva l'alerta INUNCAT pel temps violent i les pluges intenses de dissabte i aquesta matinada

query_builder   2 juny 2024 09:50

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta INUNCAT pel temps violent i les pluges intenses de dissabte i aquesta matinada

  1. Les tempestes han descarregat amb més intensitat entre les 00 h i les 02 h de la matinada a la zona del Camp de Tarragona, fins i tot aproximant-se a intensitat torrencial
  2. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 240 trucades relacionades amb l’alerta INUNCAT, principalment des de la comarca del Baix Camp
  3. Els Bombers de la Generalitat han atès, entre les 20 hores d’ahir al vespre i les 08 hores d’aquest matí, 116 avisos relacionats amb l’episodi de pluja

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) després que el Servei Meteorològic de Catalunya informi que, en aquests moments, ja s'ha acabat l'episodi de pluja intensa. Les tempestes han descarregat amb més intensitat entre les 00 h i les 02 h de la matinada a la zona del Camp de Tarragona, fins i tot aproximant-se a intensitat torrencial.

Les estacions que han superat durant la tarda de dissabte 1 de juny i el principi de la matinada de diumenge 2 de juny de 2024 el llindar de pluja de 20 mm / 30 minuts són les següents:

  1. Tarragona – Complex esportiu (Tarragonès): 60,6
  2. Nulles (Alt Camp): 40,5
  3. Vinyols i els Arcs (Baix Camp): 38
  4. Font-rubí (Alt Penedès): 34,8
  5. Caldes de Montbuí (Vallès Oriental): 33,8
  6. Constantí (Tarragonès): 33,7

Al llarg de tot l'episodi, la intensitat de precipitació ha estat elevada a moltes de les estacions automàtiques de la xarxa del Servei Meteorològic de Catalunya, tot i que no a totes s'ha arribat a superar el llindar de 20 mm en 30 minuts a més a més, hi ha hagut calamarsades i pedregades a diversos indrets de Catalunya. Els observadors del SMC n'han reportat a les següents poblacions: Manresa, Vilafranca del Penedès, Santa Margarida de Montbui i Vallbona d'Anoia.

D'altra banda, a la zona del centre i nord del Maresme hi ha hagut una tempesta durant la tarda de dissabte molt intensa que ha fet baixar algunes rieres i ha inundat lleugerament algun càmping. S'ha arribat a registres que oscil·laven entre els 40 i 60 mm.

Arran d'aquest episodi, el telèfon d'emergències 112 ha rebut fins ales 05.00 h un total de 240 trucades que han generat 142 expedients, sobretot a la comarca del Baix Camp, sent Reus el municipi amb més trucades. La majoria de les trucades s'han registrat passada la mitjanit.

En aquesta zona, la incidència més destacable per acumulació d'aigua s'ha produït al municipi de Tarragona, on durant la matinada s'ha esfondrat part del fals sostre de la sala de concerts Zero, cosa que ha obligat a desallotjar tots els clients i treballadors. No hi ha hagut persones ferides.

Al llarg d'aquest episodi, els municipis de Sant Boi de Llobregat, Gavà, Tarragona, Terrassa i Cerdanyola del Vallès han activat els seus plans d'actuació municipals.

Els Bombers de la Generalitat han atès, entre les 20 hores d’ahir al vespre i les 08 hores d’aquest matí, 116 avisos relacionats amb l’episodi de pluja. S’han concentrat a les comarques del Camp de Tarragona, amb 87 avisos, 52 dels quals a Reus.

La resta, 18 a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i 9 a la Nord. A les regions d’emergències de Girona i de les comarques de la Catalunya Central, un avís a cadascuna.

La majoria dels avisos han estat derivats d’inundacions d’aigua en baixos, garatges, terrats i terrasses i a la via pública, o per revisar elements no estructurals que havien caigut o estaven a punt de caure. També per algun vehicle bloquejat per l'aigua. Cap de greu.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia