Delegació a Girona

Trobada de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines

La Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines fa un repàs de la feina feta fins ara

query_builder   3 juny 2024 16:40

event_note Nota de premsa

La Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines fa un repàs de la feina feta fins ara

  1. La trobada ha servit per valorar les novetats incorporades a l’Expojove d’enguany, avaluar el procés d’orientació i el treball fet amb el professorat de secundària o fer una anàlisi amb la mirada posada al curs vinent.
Trobada de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines{"name":"2024/06/03/16/23/6bbfc87c-4046-4cab-9a3e-dd2c157da477.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":475191}

La Generalitat de Catalunya i els agents socials i econòmics més representatius de la vegueria de Girona, s’han reunit aquest matí en una nova trobada de la Taula d’Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines.

El passat mes de desembre de 2023, amb l’objectiu d’impulsar una formació professional diversificada i equilibrada territorialment, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, PIMEC, FOEG, CCOO i UGT, van signar l'Acord per a l'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines.

D’ençà de la signatura d’aquest acord, s’han dissenyat i implementat noves mesures per donar resposta a les demandes i necessitats, entorn la formació professional.

Durant la trobada, la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha explicat que en aquesta legislatura la formació professional ha estat una prioritat i que la Taula d’Impuls de la Formació Professional i l’acord signat “És un bon exemple de col·laboració publicoprivada que ha permès establir una coordinació i uns compromisos comuns a l’hora de pensar estratègicament la formació professional a la vegueria de Girona”.

Cañigueral, també ha destacat que “hem fet un gran esforç entre totes i tots per prestigiar la formació professional”. “Crec que anem per bon camí, sobretot si ens fixem en l’augment de demanda de cicles formatius de formació professional i el creixement de certificats de professionalitat”, i ha afegit que “un altre indicador és veure que cada vegada hi ha més joves que decideixen fer el pas endavant d’escollir la formació professional”.

La trobada d’avui ha servit per valorar les novetats que es van portar a terme enguany a l’Expojove, el saló d’orientació i formació juvenil de referència de les comarques gironines, que va incorporar, per primera vegada, a professionals de diferents gremis i oficis. A través de tallers i xerrades impartides per representants de totes les famílies professionals, els estudiants van poder conèixer, de primera mà, els sectors productius i apropar-se a l’àmbit econòmic, així com rebre orientació personalitzada per escollir els estudis a cursar. A més també s’han revisat noves propostes de millora de cara a properes edicions.

La reunió de la Taula d’Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines, també ha servit per valorar la fase d’orientació a l’hora d’escollir uns estudis de formació professional, i tot el treball que s’ha dut a terme amb el professorat de secundària per motivar i despertar vocacions entre l’alumnat dels centres educatius.

També s’ha estudiat la millora de la mobilitat per facilitar els desplaçaments de l’estudiantat als centres formatius i, finalment, s’ha mirat cap al curs que ve, tant pel que fa a certificats de professionalitat, com de cicles formatius.

1  

Imatges

Trobada de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines

Trobada de la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines 475191

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia