Palau Robert

GS

L'exposició, que s'inaugura el dia 6 de juny, es podrà veure a la sala 3 de Palau Robert fins al 25 d'agost

Vides Minades / 25 anys. Gervasio Sánchez

query_builder   4 juny 2024 09:37

event_note Nota de premsa

L'exposició, que s'inaugura el dia 6 de juny, es podrà veure a la sala 3 de Palau Robert fins al 25 d'agost

Vides Minades / 25 anys. Gervasio Sánchez

Vides Minades/ 25 anys, la nova proposta expositiva de Palau Robert, és un projecte inacabable, igual que són infinites les seqüeles que provoquen les mines antipersones. Gervasio Sánchez treballa amb víctimes d'aquesta xacra des del setembre de 1995. El 1997, el 2002 i el 2007 va presentar diferents versions d'aquest projecte que recorre la major part de la seva vida professional. Ara torna amb Vides Minades / 25 anys, un crit contra una terrible injustícia i un drama diari.


Trobada amb els mitjans de comunicació:el dia 6 de juny, a les 11ha la Sala 3, l’autor i fotògraf Gervasio Sánchez oferirà una visita guiada i atendrà als mitjans de comunicació. Per acreditar-se per aquesta trobada, es demana confirmació d’assistència a Martí Porter (mporter@gencat.cat, tel.637 948 341). Es lliurarà Dossier de premsa als mitjans presents.

Inauguració: el dia 6 de juny, a les 18h, al jardíde Palau Robert. Benvinguda a càrrec d’Eva Pomares, directora general de Difusió; presentació a càrrec de l’autor, Gervasio Sánchez; cloenda de Marc Bataller, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió.

A l’exposició, Gervasio Sánchez denuncia que “les víctimes protagonistes d’aquest projecte documental simbolitzen la tragèdia que afecta centenars de milers de víctimes d’explosions de mines antipersones arreu del món. Totes tenen una història per explicar de lluita per la supervivència i la dignitat, i la nostra obligació, ja que som incapaços de posar fi als conflictes, és respectar les seves vivències. He intentat acostar-m’hi amb gran respecte i he evitat condicionar-ne o alterar-ne les formes d’actuar o comportar-se. Mai no m’he volgut convertir en un lladre de sofriments aliens”.

Nascut a Còrdova l’agost del 1959, Gervasio Sánchez es va llicenciar el 1984 en la branca de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de llavors, ha treballat com a periodista independent per a diversos diaris i revistes, especialitzant-se en conflictes armats. Ha rebut més d’una trentena de premis i guardons de prestigi nacional i internacional, proposat diverses exposicions i publicat desenes de llibres, a banda de cobrir bona part dels conflictes d’arreu del món.

L’exposició Vides Minades / 25 anys a Barcelona és una iniciativa de Palau Robert, que es podrà visitar a la sala 3 fins al 25 d’agost. L’accés és lliure i gratuït.

La mostra es va veure anteriorment a Zaragoza gràcies al patrocini del seu Ajuntament, i a Madrid gràcies al del Círculo de Bellas Artes. Els projectes de Gervasio Sánchez compten amb la col·laboració de DKV Seguros i d’Iberia.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia