President

jb

President Aragonès: "Catalunya ha actuat com un autèntic Estat emprenedor"

query_builder   4 juny 2024 19:54

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya ha actuat com un autèntic Estat emprenedor"

El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, ha presidit l’acte de lliurament de la Medalla i Placa al Treball President Macià a 19 persones i a 5 entitats que s'han distingit per les qualitats o mèrits en el món del treball


El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, ha aprofitat aquesta tarda per valorar el treball del Govern en matèria socioeconòmica assegurant que Catalunya “ha actuat com un autèntic Estat emprenedor”, apostant per “la transformació i la modernització de l’economia”, així com en “l’àmbit de l’automoció”.

jb
El president Aragonès en el parlament de cloenda de l'acte | Imatge: Jordi Bedmar
{"name":"2024/06/04/19/57/ebf0c200-d3f3-432b-9838-a1255b4db040.jpg","author":"jb","type":"0","location":"0","weight":264826}

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte de lliurament de les Medalles i Plaques al Treball President Macià, que enguany han estat atorgades a 19 persones i a 5 entitats del país, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat. Els guardons reconeixen persones, empreses i organitzacions que s’han distingit per les qualitats o mèrits en el món del treball.

Aragonès ha destacat que Catalunya viu “un molt bon moment econòmic”, amb les “xifres d’atur més baixes des de fa molts anys” i on “tenim més gent treballant que mai”. Ha subratllat, també, que el país “creix per sobre de la mitjana de l’Estat espanyol i la zona euro” i, any rere any, “batem rècords d’inversions i exportacions”.

El cap de l’Executiu ha afirmat que el Govern de la Generalitat s’ha bolcat “en acompanyar aquest teixit productiu”, i ha fet una aposta per “la reindustrialització del país” i per “la internacionalització de les empreses”, fets que han afavorit “la captació de noves inversions”, ha remarcat.

El president Aragonès ha tingut paraules d’agraïment a les persones i entitats guardones, per “la feina feta”, així com per “l’esforç quotidià”, que ajuda que el país “avanci de forma imparable”. Ha acabat la seva intervenció agraint-los el seu “exemple de compromís i de feina ben feta”, i felicitant-los per donar forma a “aquella Catalunya lliure, socialment justa i econòmicament pròspera que somiava el president Macià”.

jb
Maria Carme Riu Pascual, entre el president Aragonès i el conseller Torrent | Imatge: Jordi Bedmar
{"name":"2024/06/04/19/59/e6808228-6bf5-492d-9bbb-6cbe0affc17f.jpg","author":"Jb","type":"0","location":"0","weight":456449}

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha reforçat durant la seva intervenció la feina duta a terme pel Govern en matèria d’ocupació, gràcies a la qual “s’ha creat més treball i de més qualitat”, gràcies al “pla de xoc de polítiques actives d’ocupació”. Ha insistit que, des de l’Executiu, s’han centrat en “generar llocs de treball de més qualitat” i “més arrelats”.

Per part del Govern, també hi han estat presents les conselleres d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, i els consellers de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés i de Salut, Manel Balcells i Díaz.

Persones guardonades amb la Medalla al treball President Macià 2023:

  1. Ana Maria Asamà Esteve
  2. Rosa Maria Beltri Drago
  3. Amèlia Clara Quintana
  4. Ramona Criado Cerro
  5. Mª Luisa Fernández Fernández
  6. Francisca Guerrero Torralbo
  7. Ferran Huguet Farré
  8. Isabel Martínez Abril
  9. Valentí Martínez Espinosa
  10. Eudald Morera Salis
  11. Maria Carme Riu Pascual
  12. Vicenç Rocosa Girbau
  13. Marta Schuhmacher Ansuategui
  14. Jaume Selva Royo
  15. Francesc Solé Parellada
  16. Anna Sorli Gorriz
  17. Àngel Velasco Pérez (a títol pòstum)
  18. Josep Lluís Vigatà Campo
  19. Roser Vila Baró

Guardonats amb les Plaques al treball President Macià 2023:

  1. Castell del Remei, en la categoria responsabilitat social empresarial.
  2. INGROUP, en la categoria foment de la creació d'empreses i de l'ocupació de qualitat.
  3. Projecte dels NOMS-Hispanosida, en la categoria responsabilitat social empresarial.
  4. Gremi dels Serrallers de Catalunya, Any 1380, en la categoria foment de la creació d'empreses i de l'ocupació de qualitat.
  5. Formació i Treball, Fundació Privada, en la categoria igualtat d'oportunitats i conciliació de la vida personal, laboral i familiar.
JB
Foto de grup amb totes les persones guardonades | Imatge: Jordi Bedmar
{"name":"2024/06/04/20/25/ff4f0af3-ca76-4590-b59e-5518dfb5c521.jpg","author":"JB","type":"0","location":"0","weight":642651}

Informació complementària sobre els guardonats i guardonades a la següent adreça:

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/594542/govern-reconeix-merits-laborals-19-persones-5-entitats-medalles-plaques-al-treball-president-macia-2023

3  

Imatges

Foto de grup dels guardonats i guardonades

Foto de grup dels guardonats i guardonades 642651

El president Aragonès en el discurs de cloenda de l'acte

El president Aragonès en el discurs de cloenda de l'acte 264826

Maria Carme Riu Pascual, en el seu parlament en nom de les persones guardonades

Maria Carme Riu Pascual, en el seu parlament en nom de les persones guardonades 456449

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb informació complementària sobre els guardonats i guardonades

Nota de premsa amb informació complementària sobre els guardonats i guardonades
PDF | 1271027

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia