Recerca i Universitats

PAU 2024

Els estudiants s'han examinat avui a la PAU de les matèries comunes d'Història o Història de la Filosofia

query_builder   5 juny 2024 13:42

event_note Nota de premsa

Els estudiants s'han examinat avui a la PAU de les matèries comunes d'Història o Història de la Filosofia

PAU 2024{"name":"2024/06/05/13/32/0c012acf-d3cb-4789-b7a4-b2dba5aeb36c.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":104956}

En el segon dia d’exàmens, els estudiants matriculats a la fase general de la prova d'accés a la universitat (PAU) s'han examinat aquest matí de matèries comunes, concretament Història o Història de la Filosofia, que enguany tornava a la fase general, i han hagut de triar una de les dues assignatures. Així, un 69% han triat Història, mentre que 31% han optat per Història de la Filosofia.

A la prova d'Història han hagut d’escollir dos exercicis dels quatre que es proposaven. En el primer havien de contextualitzar una fotografia del 1919 de Josep Brangulí feta a Barcelona sobre la vaga de La Canadenca. En el segon, els estudiants havien d’analitzar un text del 1937 amb una autorització de l’alcalde de Ripoll sobre el trasllat d’uns refugiats. En la tercera opció havien de comentar un text de la Llei de jurisdiccions del 23 de març de 1906 de la Colección Legislativa del Ejército. I en la quarta possibilitat calia comentar un cartell del 1942 de la Jefatura Provincial de Propaganda a Barcelona, amb una frase del dictador Franco. En tots els casos, els estudiants havien de contextualitzar històricament els documents i respondre les preguntes plantejades relatives al seu contingut.

A la prova d’Història de la Filosofia els alumnes havien de triar entre un text de l’obra Meditacions metafísiques de René Descartes, i un extracte del Segon tractat sobre el govern civil, de John Locke. En tots dos casos, els estudiants han hagut d’exposar les idees principals del text, explicar-ne algunes afirmacions i relacionar el pensament de l’autor amb autors d’altres èpoques.

Després, els estudiants s’examinen de matèries obligatòries de modalitat en la fase general corresponents a l’opció de Batxillerat cursada: Anàlisi Musical; Ciències Generals; Llengua i Cultures Llatines; i Matemàtiques. A la tarda, continuaran amb més exàmens de modalitat: Dibuix Tècnic; Història de l'Art; Història de la Música i de la Dansa; Literatura Castellana; i Química.

Els exàmens i els criteris de correcció en format PDF estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, a la web d’inici de Canal Universitats.

Demà, tercer i últim dia de la PAU, els estudiants s’examinaran al matí de la darrera matèria comuna, Llengua Catalana i Literatura. En el següent enllaç podeu consultar l’horari de les proves.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia