Acció Exterior i Unió Europea

EXT

El Govern demana a la JEC ampliar el termini de vot per correu per a la ciutadania resident temporalment a l'exterior (ERTA)

query_builder   5 juny 2024 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern demana a la JEC ampliar el termini de vot per correu per a la ciutadania resident temporalment a l'exterior (ERTA)

  1. Serret envia una carta a la JEC denunciant una incidència "greu" informada per ciutadans catalans residents a Bèlgica
  2. Avui acaba el termini de votació dels residents temporals a l’estranger i el Govern exigeix “trobar solucions urgents” a les situacions denunciades per assegurar que els catalans i catalanes residents a l’estranger tinguin garantit el dret a vot, igual que els residents al país
EXT
La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, al seu despatx.
{"name":"2024/06/05/13/38/ee295798-1efe-40f9-a851-39073cc18c74.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":160087}


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha traslladat per carta a la Junta Electoral Central la incidència denunciada per catalans i catalanes residents a l’estranger en relació amb les votacions a les eleccions al Parlament Europeu, i ha demanat a aquest òrgan “la màxima col·laboració i celeritat” per posar-hi solució.

La incidència que subratlla la consellera a la carta afecta els residents temporals (ERTA) a Bèlgica, on hi ha hagut retards en la distribució postal i això ha impedit als votants rebre les paperetes i exercir el dret a vot. El cas dels residents temporals és “especialment greu”, ha alertat Serret, perquè només poden votar per correu i, per tant, “ara mateix se’ls està vulnerant el dret a vot”.

La situació ja apareix com a reconeguda al portal web del consolat d’Espanya a Bèlgica, però encara no s’hi ha trobat cap solució i avui finalitza el termini de votació dels residents temporals a l’estranger.

Davant d’aquest fet, que pot ser que es reprodueixi a algun altre país, la consellera ha sol·licitat que s’ampliï el termini de vot per correu, com ja s’ha fet per a tots els electors que es troben a l’estat espanyol, fins al 7 de juny, amb l’objectiu de “garantir el dret a vot a tota la ciutadania, independentment d’on visqui”.

“El nostre objectiu és vetllar perquè els catalans i catalanes residents a l’estranger tinguin garantit el dret a vot, i per això necessitem trobar solucions urgents”, ha afegit en la missiva la consellera, tot recordant que, en les últimes setmanes, el Govern ja ha dirigit cartes als ministres Fernando Grande-Marlaska i José Manuel Albares per expressar-los la necessitat de reduir els obstacles del vot exterior, que l’eliminació del vot pregat no ha corregit.

“Esperem una resposta per poder resoldre aquesta incidència greu que estan vivint ciutadans residents a l’estranger i que tenen el mateix dret a vot que qualsevol resident al país”, ha reblat Serret.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia