Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra denuncien dues treballadores d'una empresa de compravenda de vehicles per cometre cent delictes de falsedat documental

query_builder   10 juny 2024 09:40

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra denuncien dues treballadores d'una empresa de compravenda de vehicles per cometre cent delictes de falsedat documental

  1. Les denunciades van identificar fraudulentament dues persones com a conductores d’infraccions per excés de velocitat, a requeriment del Servei Català de Trànsit

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Viària de la Comissaria General de Mobilitat van denunciar penalment dues dones, de 34 i 43 anys, com a presumptes autores de cent delictes de falsedat documental.

Les denunciades treballaven en una empresa de compravenda de vehicles d’ocasió amb representació a tot el territori espanyol, amb la seu principal a la localitat madrilenya de Les Rozas. Entre les dues se les acusa d’identificar de manera fraudulenta cent expedients de denúncies del Servei Català de Trànsit. Concretament, van identificar falsament els conductors dels vehicles de titularitat de l’empresa de compravenda.

El mes de novembre de 2023 el Servei Territorial del Trànsit de Barcelona va informar el Grup de Recerca i Documentació de l’Àrea Central d’Investigació Viària un possible frau. Una empresa de compravenda de vehicles estava identificant sistemàticament dues persones com a conductores responsables en infraccions de velocitat, sense notificar, arreu de Catalunya.

Amb aquesta informació, els mossos van iniciar una investigació i van determinar que les identificacions s’havien realitzat de manera fraudulenta, identificant a dues persones, una dona i un home, que mai havien estat a Catalunya.

Les identificacions es van produir entre el maig de 2022 i el setembre de 2023, i feien referència a infraccions de velocitat sense notificar a carreteres de tot Catalunya.

El passat mes de març, a requeriment del Grup de Recerca i Documentació del cos de Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil de Les Rozas (Madrid) va prendre declaració com a persones investigades les dues treballadores de l’empresa de compravenda de vehicles. A totes dues se les acusa d’un total de cent delictes de falsedat documental.

Oficina de Comunicació

Barcelona,

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia