Protecció Civil

Nova edició de la Xarxa d¿Intercanvi de Coneixement (XIC) de Protecció Civil per facilitar recursos als ens locals per a la prevenció i gestió d¿emergències

Nova edició de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixement (XIC) de Protecció Civil per facilitar recursos als ens locals per a la prevenció i gestió d'emergències

query_builder   11 juny 2024 13:13

event_note Nota de premsa

Nova edició de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixement (XIC) de Protecció Civil per facilitar recursos als ens locals per a la prevenció i gestió d'emergències

  1. Avui s’ha posat en marxa un nou cicle de sessions per donar a conèixer les diferents eines, recursos de suport i retorn d’emergències de Protecció Civil per als municipis
  2. A la sessió s’han connectat 128 persones, principalment personal tècnic de protecció civil municipal i comarcals i de Protecció Civil de la Generalitat, així com caps de les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil

Aquest matí s’ha inaugurat el tercer cicle de sessions de la Xarxa d’intercanvi de Coneixement (XIC) que organitza la Direcció General de Protecció Civil i que se centrarà en donar a conèixer les diferents eines, recursos de suport, persones i estructures que estan a l’abast de la protecció civil local que treballa en emergències. En aquest cicle també s’explicaran diferents experiències en la gestió de les emergències centrats en els àmbits municipal i comarcal.

A la primera sessió d’aquest nou cicle s’han donat a conèixer les dades obertes de Protecció Civil, com són el mapa de PC i les dades que s’hi poden consultar; així com el portal de transparència.

En la sessió inaugural d’aquest nou cicle s’han connectat 128 persones principalment personal tècnic de protecció civil municipal i comarcals i de Protecció Civil de la Generalitat, així com caps de les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil. Els municipis i administracions que han participat a la jornada han estat: Rasquera, Mollet del Vallès, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, Reus, Sant Vicenç dels Horts, Vendrell, Montblanc, Sant Vicenç de Castellet, Girona, Badalona, Lleida, Cornellà, Montornès del Vallès, Figueres, Sant Andreu de Llavaneres, Castellbisbal, Sabadell, Viladecans, Santa Maria de Martorelles, Mataró, Argentona, Vallirana, la Jonquera, Santa Eulàlia de Ronçana, Balenyà, Vilablareix, Sant Pere de Ribes, Terrassa, Bigues i Riells del Fai, Salt, Matadepera, Vilafranca del Penedès, Sant Jaume d’Enveja, Tordera, Arenys de Mar, Vilanova del Camí, Calaf, Balsareny, Vilafranca, Montcada i Reixac, Sant Fruitós de Bages, Consell Comarcal Osona, Sant Boi de Llobregat, Vilallonga del Camp, Torredembarra, Creixell, Capafonts, Consell Comarcal del Solsonès, Santa Coloma Gramenet, Santa Coloma de Cervelló, Móra la Nova, Cardedeu, l´Argentera, Torrelles de Llobregat, El Prat de Llobregat, Lleida, Flix, Sant Adrià de Besos, L'Escala, Vilagrassa, Consell Comarcal del Pla d'Urgell, la Canonja, Consell Comarcal de la Segarra, Ripoll, Consell Comarcal Garrigues, Manresa, Valls, Badia del Vallès, Masdenverge, Creixell, Consell Comarcal de la Selva, Consell Comarcal del Baix Empordà, Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Castellgalí, Les Cabanyes, Granollers, Pals, Tortosa, Barcelona, Marganell, Alcarràs, Morell, Tremp, Tona , l’Ametlla de Mar Vic.

Les ponències han anat a càrrec de la Cap del Servei de Tecnologia de la Direcció General de Protecció Civil, Raquel Canet.

Les sessions XIC van ser creades al juny del 2021 pel Servei d’Implantació de la Subdirecció de Programes de Protecció Civil com a un espai d’intercanvi de coneixements dins l’àmbit de la protecció civil i de les emergències tant del món local com de la Direcció General de Protecció Civil. El primer cicle va tenir com a objectiu aprofundir en el coneixement de les característiques, necessitats i pautes d’intervenció amb les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat en situació d’emergència.

Aquestes sessions van tenir molt bona acollida, especialment en el món local, amb un creixement significatiu de participants arribant en les darreres sessions a una vuitantena de persones.

El segon cicle va constar de 9 sessions i va estar dedicat a la postemergència, donant suport als municipis en l’àmbit de les subvencions i ajudes econòmiques; aportant coneixement sobre els processos de recuperació de serveis i subministraments bàsics; o abordant aspectes com la resiliència de la població després d’una emergència.

L’objectiu d’aquest tercer cicle és doble: per una banda donar a conèixer les diferents eines, guies i aplicacions que des de la Direcció General de Protecció Civil es posen a l’abast de la PC local; i per una altra banda, compartir algunes experiències locals a situacions d’emergències reals per extreure aprenentatges més pràctics.

El cicle es dividirà en 3 blocs:

1- Eines de suport a la planificació i gestió de les emergències

2- Resposta del municipi en cas d’emergència

3- Retorn d’experiències en emergències per part de la PC local

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia