Drets Socials

Imatge d'una classe

La Generalitat insta el govern espanyol a revisar els recursos i els criteris de repartiment dels joves migrats sols

query_builder   11 juny 2024 20:16

event_note Nota de premsa

La Generalitat insta el govern espanyol a revisar els recursos i els criteris de repartiment dels joves migrats sols

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut ha assistit a la conferència sectorial a Madrid

El govern de l’Estat es torna a comprometre a tirar endavant el grup de treball que demana el govern català


El govern català ha instat avui el govern espanyol a revisar els recursos que es destinen a l’acollida de joves migrats sols així com els criteris per al seu repartiment. Així ho ha fet la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Núria Valls i Carol, que ha participat avui dimarts a Madrid a la conferència sectorial d’Infància i Adolescència, i on s’ha abordat, entre d’altres qüestions, el repartiment dels joves migrats sols que arriben a l’Estat espanyol.

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Núria Valls, ha explicat després de la reunió que les dades amb les quals treballa el govern espanyol i calcula el repartiment no coincideixen amb les de la Generalitat. També ha apuntat que no es té en compte l’esforç que fa Catalunya tant en l’arribada i com en l’acollida d’aquests joves quan son menors d’edat i més enllà dels 18 anys per acompanyar-los en el seu procés d’emancipació. “Les dades han d’adaptar-se a la realitat i a partir d’aquí veure quin repartiment es fa”, ha afegit després de la reunió en la qual, el govern espanyol s’ha compromès a fer una nova comissió sectorial per revisar les dades d’arribades, els criteris de repartiment i els fons que s’hi destinen.

“Calen més fons, més recursos”, ha dit Núria Valls, per poder atendre els joves migrats sols amb totes les garanties i per facilitar el seu procés d’integració a la societat catalana alhora que ha recordat que Catalunya és pionera a l’hora d’acollir aquests joves més enllà de la majoria d’edat.

“La situació és greu. Ens trobem davant la necessitat de declarar la situació d’emergència”, ha dit Núria Valls que explica que han tornat a demanar, per quarta vegada, un grup de treball per abordar polítiques de coordinació, planificació, informació i fons per donar l’atenció necessària a aquests joves i que el ministeri s’ha tornat a comprometre a posar en marxa. “Cal coordinació per acollir als joves migrats sols amb dignitat i per garantir la seva inclusió”, ha apuntat Núria Valls que recorda que aquests joves venen a Catalunya a guanyar-se la vida.

En les últimes reunions sectorials, el Govern sempre ha demanat un repartiment just i equitatiu i la coresponsabilitat de l’Estat. “Tota la solidaritat amb Canàries, Ceuta i Melilla, però no així”, ha afegit Núria Valls que ha recordat el compromís de Catalunya en l’acollida d’aquests joves.

Aquest 2024 han arribat a Catalunya 1.296 joves migrats sols, l’any passat van ser-ne 2.332 i l’anterior, el 2022, 2.411 adolescents.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia