Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils instal·larà pantalles acústiques a l'estació de Can Ros, a Sant Vicenç dels Horts, per reduir l'impacte sonor del pas dels trens

query_builder   12 juny 2024 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils instal·larà pantalles acústiques a l'estació de Can Ros, a Sant Vicenç dels Horts, per reduir l'impacte sonor del pas dels trens

  1. La tipologia de pantalla que s’instal·larà minimitza l’impacte visual d’aquest tipus d’infraestructura
FGC
L'estació de Can Ros d'FGC, a Sant Vicenç dels Horts.
{"name":"2024/06/12/08/43/116e1898-1880-4263-a5d5-e2973ca3e14e.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":772395}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat avui les obres per instal·lar pantalles acústiques de mida molt reduïda a l’entorn de l’estació de Can Ros, de la línia Llobregat-Anoia, al municipi de Sant Vicenç dels Horts. Aquesta actuació té com a objectiu disminuir l’impacte acústic causat pel pas dels trens que arriben i surten de l’estació, en un tram molt proper a una zona d’habitatges.

És la primera vegada que Ferrocarrils instal·larà aquest tipus de pantalles que basen la seva efectivitat en la proximitat de la mateixa a l’emissor sonor, que és el contacte de la roda del tren amb el carril, i en una necessitat de molt menor alçada respecte a una solució tradicional de pantalla acústica. Així, la seva instal·lació, sense un impacte visual elevat, haurà de permetre reduir l’impacte sonor i de vibracions.

L’estació de Can Ros ha estat l’escollida per testejar aquesta tipologia de pantalla perquè és un punt idoni tractant-se d’un lloc amb edificis alts i propers a la via. La prova se centrarà en tres grans blocs d’edificis molt propers a la via 1 (direcció Martorell), situats a l’Avinguda del Ferrocarril, un cop passada l’andana de l’estació de Can Ros d’FGC. Concretament, s’instal·laran 166 metres lineals de pantalla al carril exterior de la via 1 i 234 metres lineals al carril interior de la via 2. L’alçada d’aquest tipus de pantalla és d’1 metre respecte al carril.

Els treballs, amb un pressupost de 455.000 euros (abans d’IVA), tindran una durada de 22 setmanes i està previst que comencin durant el primer trimestre de l’any vinent.

Ferrocarrils realitza periòdicament estudis d’impacte sonor a diferents trams de les seves línies per valorar les possibles mesures que es poden aplicar per mitigar així els efectes acústics que el pas dels trens pot causar a l’entorn més proper de la seva xarxa.

1  

Imatges

Foto

Foto 772395

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 301156

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia