Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona una dona per robar amb violència en domicilis de persones d'avançada edat

query_builder   13 juny 2024 07:52

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona una dona per robar amb violència en domicilis de persones d'avançada edat

. Trucava a la porta del domicili de les víctimes i demanava diners per als seus fills o nets

. Quan comprovava que es tractava de persones grans i vulnerables els robava violentament joies o les amenaçava per accedir a l’interior i exigir-los més diners o or



Agents de seguretat ciutadana del cos de Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Sant Martí van detenir el 7 de juny un dona de 65 anys com a presumpta autora de set robatoris amb violència i/o intimidació.

A principis de juny es va detectar un seguit de robatoris amb violència i/o intimidació en domicilis del districte de Sant Martí i barris propers de Sant Adrià i tots tenien com a autora una dona d’uns 60 anys.

El modus operandi d’aquesta dona era mirar de guanyar-se la confiança de les seves víctimes, majoritàriament dones d’edat avançada: els demanava diners i posteriorment les agredia i intentava sostreure´ls efectes personals. En ocasions també amenaçava de punxar-les amb un ganivet o una xeringa.

Els primers robatoris van ser el 3 de juny a dos domicilis propers entre ells, al barri de la Verneda. Primer va robar violentament una senyora de la neteja a qui va demanar diners i posteriorment la va agredir a cops de puny per treure-li la cadena que duia penjada al coll.

Poc després, en un domicili proper, es va fer passar per la treballadora de l’empresa de cuidadors que assisteix la propietària, fent-se passar per la substituta d’una altra treballadora malalta. La víctima la va deixar entrar i li va demanar que li fes el llit, moment que l’autora dels robatoris va aprofitar per regirar calaixos. En ser recriminada per la víctima, va manifestar que buscava or i que n’hi donés o la punxaria amb una xeringa. No va aconseguir sostreure res i va marxar del domicili.

Dos dies més tard, va cometre dos robatoris més al barri de Sant Martí de Provençals. En el primer, la víctima va sentir que algú trucava al timbre de casa i en obrir va veure una dona que demanava diners per als seus fills. No es va sentir segura davant d’aquesta dona i va intentar tancar la porta però no ho va aconseguir ja que ella ho va evitar amb força. Finalment, la víctima va aconseguir tancar la porta i la dona va marxar del lloc.

Més tard, es va adreçar a un domicili de Sant Adrià. Va trucar al pis d’un home de 83 anys que, en obrir-li la porta, es va trobar una dona que li va estrebar la cadena d’or que duia al coll i posteriorment va fugir del lloc.

El 6 de juny va robar en dos domicilis de Sant Adrià de Besos. En el primer, la detinguda va picar al timbre d’un domicili i quan la propietària va obrir, li va dir que volia diners, però la víctima va tornar a tancar la porta. Una estona més tard, va tornar a obrir la porta pensant que la dona ja se n’havia anat; la dona era al replà i se li va llençar al sobre per sostreure-li la cadena d’or que duia al coll.

El mateix matí, en un altre robatori, en sortir del seu domicili, la víctima es va trobar l’autora dels robatoris a l’escala del bloc de pisos. En voler tornar al seu pis i abans de poder tancar la porta, l’autora li va demanar diners i la víctima li va donar 4 euros, moment que la detinguda es va posar agressiva tot dient-li que “què volia que fes amb només 4 euros”, la va agafar pels braços i la va empènyer a l’interior del domicili mentre mirava de treure-li un anell. L’agressora va treure unes cadenes d’or de l’interior de la samarreta i li va dir que les hi comprés o que la punxaria. La víctima, atemorida, li va dir que n’hi donaria 50 euros.



Dispositiu de seguretat per localitzar la dona


El 7 de juny es va iniciar un dispositiu conjunt amb efectius de seguretat ciutadana i de la unitat d’investigació del districte de Sant Martí per localitzar la dona que havia comès aquests robatoris.

Cap a les 9:50, els agents van rebre un avís de la sala de comandament que els informava d’un nou robatori violent comès per una dona la descripció de la qual coincidia amb la de la persona que es buscava en aquest dispositiu.

En el robatori al domicili d’una dona de 82 anys del barri de Sant Martí de Provençals havia fet servir un esprai per intimidar-la. L’autora del robatori va picar insistentment el timbre del pis i quan la víctima va obrir, li va demanar 50 euros per als seus nets. La víctima però, només li va donar uns euros del moneder que tenia en una butxaca del caminador; va ser llavors quan l’autora va amenaçar de ruixar-la amb l’esprai i deixar-la estesa a terra si no li donava els bitllets que havia vist al seu moneder. També va exigir-li or i, en veure que no en tenia, se’n va anar.

Minuts després del robatori, efectius de la unitat d’investigació de la Comissaria de Sant Martí van trobar la dona que havia comés el robatori i que coincidia amb la descripció de la persona que buscaven com a autora de la resta de robatoris i la van detenir.

Les víctimes, set en total, eren majoritàriament persones d’edat avançada: un home de 83 anys, una dona de 82, una de 80 i dues de 78, eren les de més edat.

El 9 de juny la detinguda va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Badalona.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 13 de juny de 2024

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia