1. Enguany se celebra l'11a edició dels premis Nacionals de Gastronomia que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
  2. El cap de l’Executiu ha destacat la “qualitat dels productes” i el “talent dels elaboradors”


El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia ha assistit als Premis Nacional Gastronomia, celebrats al Palau de Pedralbes on ha destacat que Catalunya té “la millor gastronomia del món”. Segons Aragonès “tenim un país divers des del punt de vista dels productors d'aliments”. Un país que el cap de l’Executiu destaca que ha estat “obert a la Mediterrània” i on hi ha hagut “un intercanvi amb altres cultures”, i per tant també un “intercanvi gastronòmic que ens ha fet molt més rics”.

Lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2024
Lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2024 (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/06/14/01/22/22b73fba-dd5e-4fad-9503-d2d82f621c4d.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":130575}

El cap de l’Executiu ha destacat el talent que hi ha “des dels productors fins a totes les persones que fan possible que avui Catalunya estigui al cim a nivell mundial en matèria de gastronomia i de restauració”.

Aragonès ha recordat que Catalunya serà l’any 2025, Regió Mundial de la Gastronomia, “gràcies a l’empenta del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i a l'extraordinari talent que tenim en tot el món de la gastronomia del nostre país”, ha reblat.

El president Aragonès ha clos l’acte amb un ampli agraïment a l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició per “posar en valor la qualitat de la nostra gastronomia, que no és res més que també la qualitat i el nivell de la nostra cultura”.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte que ha reconegut a 6 professionals del gremi, on Aragonès ha fet entrega del Premi Nacional de Gastronomia de Tradició 2024 i del premi Nacional de Gastronomia d’Autor 2024.

També ha assistit a l’acte el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas.

Premis Nacionals de Gastronomia 2024

  1. Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició 2024 per al Sr. Carles Massanés
  2. Premi Cap de Sala 2024 per a la Sra. Fina Navarro, Gaig Restaurant
  3. Premi Néstor Luján de Periodisme Gastronòmic 2024 per a la Sra. Empar Moliner
  4. Premi Revelació 2024 per a la Sra. Núria Bonet
  5. Premi Nacional de Gastronomia de Tradició 2024 per a Paco Soler i Parellada
  6. Premi Nacional de Gastronomia d’Autor 2024 per a Xavier Pellicer i Pareja