Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona tres homes per intentar estafar 500.000 € mitjançant un RIP DEAL

query_builder   14 juny 2024 07:43

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona tres homes per intentar estafar 500.000 € mitjançant un RIP DEAL

. Volien estafar 500.000 € en una transacció de compra-venda de BITCOINS

. En l’escorcoll se’ls va trobar una bossa d’esport amb 5.994 bitllets falsos de 200 € que sumaven un total de 1.198.800 €

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sarrià a Barcelona van detenir el dia 1 de juny, tres homes de 27, 28 i 30 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa tipus RIP DEAL.

El passat 1 de juny agents de paisà de la comissaria de Sarrià van observar un home assegut en un banc de la Rambla de Catalunya a Barcelona, que els va cridar l’atenció ja que controlava en tot moment el seu entorn i semblava tenir una actitud força nerviosa. Van observar durant uns moments aquell home que anava abillat amb vestit i corbata i que no deixava de mirar el telèfon mòbil i de controlar a la gent dels voltants fins que en un moment donat es va posar a caminar i van decidir seguir-lo fins a un edifici d’oficines del carrer Mallorca.

L’home va entrar dins l’edifici i poca estona després el van veure sortir acompanyat de dos homes més, els quals es van dirigir cap al carrer Balmes on van seure en una terrassa d’un bar. Un cop allà un d’ells va rebre una trucada telefònica i va marxar. Uns instants més tard va arribar una parella que es va asseure a la mateixa taula.

Quan portaven una estona parlant van veure els dos homes marxar enfadats d’aquella trobada, moment en el qual els agents es van identificar com a policies davant la parella que havia arribat en darrer terme a la reunió. L’home i la dona els van explicar que els dos homes que acabaven de marxar els havien volgut comprar bitcoins per valor de 500.000€

Els agents intuïnt que podia tractar-se d’una estafa econòmica del tipus RIP DEAL van seguir els dos homes fins a l’edifici d’oficines on els van aturar abans que entressin per poder parlar amb ells. Aquests es van mostrar molt nerviosos davant els policies i pocs moments després de l’interior de l’edifici va sortir el tercer home amb una bossa tipus esport.

Els agents el van aturar i van escorcollar la bossa, en la qual van trobar gran quantitat de bitllets de 200 euros de curs no legal on apareixia la llegenda "FACSIMILE.

Dins la bossa hi van trobar 40.000 euros de curs legal en bitllets de 200 euros i 5.994 bitllets de 200 euros (1.198.000 €) amb la llegenda FACSIMILE, així com una targeta de visita de GABINETE DE ASESORÍA Y ORGANIZACIÓN DE EMPRESAS situat al carrer Mallorca.



L’estafa RIP DEAL


La parella a la qual volien estafar són un home i una dona. L’home va explicar a la patrulla que feia uns dos anys que coneixia un senyor de nacionalitat italiana amb qui portava temps intentar concretar inversions immobiliàries. S’havien vist en cinc o sis ocasions però mai havien acabat de formalitzar els negocis.

Aquest home italià va ser qui el va posar en contacte amb una sèrie d’inversos interessats en compra BITCOINS per valor de 500.000€, que van resultar ser les persones amb qui havien parlat a la terrassa del bar.

La parella van insistir en fer la transacció en una gestoria fent la declaració de les transaccions de manera formal, però davant de la negativa dels presumptes compradors a fer-ho d’aquesta manera ja que volien fer-ho en una oficina seva i en metàl·lic, es van aixecar de la taula enfadats i van marxar del lloc.

La tipologia d'estafa "RIP DEAL" consisteix en la simulació d'una compra de valors o propietats d'un alt preu per part dels compradors.

Habitualment els estafadors simulen ser unes persones d'alt poder adquisitiu i vesteixen de forma solvent, realitzant reunions en hotels d'alt standing amb les víctimes per tal de guanyar-se la confiança d'aquests.

Un cop les reunions arriben a bon punt convencen a les víctimes per tal que se les pugui pagar amb diners en metàl·lic i arriben amb quantitats elevades de bitllets.

En el moment de la transacció els estafadors i sense que s'adonin les víctimes introdueixen bitllets falsificats barrejats amb altres de bons dins d'una bossa o una motxilla.

Un cop finalitzada la transacció econòmica les víctimes s'adonen del frau quan els autors han marxat i observen que els bitllets que els hi han donat son falsos.


Els detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Barcelona.

Oficina de Comunicació

Barcelona, 14 de juny de 2024

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia