Palau Robert

Palau Robert

El dia 18 de juny, a les 18h

La consellera de Cultura inaugurarà l'exposició "Aurora Bertrana, polièdrica" al Palau Robert

query_builder   14 juny 2024 10:24

event_note Nota de premsa

El dia 18 de juny, a les 18h

La consellera de Cultura inaugurarà l'exposició "Aurora Bertrana, polièdrica" al Palau Robert

Quan: 18 de juny, a les 18h

On: al hall del Palau Robert

Benvinguda a càrrec de la directora general de Difusió, Sra. Eva Pomares; parlament a càrrec de la Sra. Adriana Bàrcia, comissària de l’exposició; intervenció inaugural a càrrec de l’H. Sra. Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A les 17:30h, les autoritats faran una visita comentada amb la comissària de la mostra. Els mitjans de comunicació que desitgin acreditar-s’hi poden fer-ho a: Martí Porter, mporter@gencat.cat, tel. 637 948 341

Dimarts 18 de juny, en presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el secretari general de Cultura, Jordi Foz, i la directora general de Difusió, Eva Pomares, s’inaugura a l’aparador de Palau Robert l’exposició Aurora Bertrana, polièdrica, comissariada per l’escriptora i filòloga Adriana Bàrcia, que es podrà veure fins al 29 de setembre

Es tracta d’una mostra divulgativa sobre l’escriptora amb motiu del 50è aniversari de la seva mort. A través de textos, fotografies i documents es pretén donar una visió àmplia de l’autora, una figura polièdrica, tant des del punt de vista personal com cultural. Es vol difondre aquestes cares tan diverses, però alhora tan complementàries, d’una dona cabdal de la Catalunya del segle xx mostrant-la, també, com a personatge recuperat en ple segle xxi gràcies, precisament, a aquesta personalitat tan trencadora com polifacètica.

Adriana Bàrcia (Girona, 1975), escriptora i filòloga (Màster en Filologia Catalana - UAB), des que va fer la tesina sobre les conferències inèdites de feminisme i viatges d'Aurora Bertrana ha editat i difós aquesta autora amb activitats diverses. 

Entre d'altres, ha estat editora i curadora d'obres com Aurora Bertrana. Avui us parlaré. Conferències (1930-1967) (Diputació de Girona); Cendres (Ela Geminada); Vent de grop (Ela Geminada); La ciutat dels joves (Males Herbes); Edelweiss (Rata edicions); Nàufrags (La Magrana) o Àlbum Bertrana (PEN Català). Actualment fa recerca a Suïssa i treballa en la reedició de Memòries fins al 1935 i Memòries del 1935 fins al retorn a Catalunya (Diputació de Girona, en procés).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia