Agents Rurals

Reunió coordinació per al dispostiu Flama del Canigó

Nou dispositiu per al transport segur de la Flama del Canigó

query_builder   14 juny 2024 11:49

event_note Nota de premsa

Nou dispositiu per al transport segur de la Flama del Canigó

  1. En la present edició el Cos dels Agents Rurals, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i l’Associació Coordinadora de la Flama del Canigó reforcen el dispositiu de seguretat
  2. Més de 120 equips de foc ja han sol·licitat autorització per a poder transportar la flama per tot el territori

Amb l’objectiu de garantir el bon desenvolupament dels actes de celebració de la Flama del Canigó, el Cos dels Agents Rurals, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i l’Associació Coordinadora de la Flama del Canigó han reforçar el dispositiu de seguretat al voltant d’aquesta festa.

El dispositiu de seguretat incorpora per primer cop a les ADF i suposa en una sèrie d’actuacions de control i seguiment del recorregut de la flama pel territori des dels dies 21 a 23 de juny, revetlla de Sant Joan, quan la flama ha d’haver viatjat des del pic del Canigó (territori francès) a tot el territori català per a l’encesa de les fogueres.

Reunió preparatòria Flama del Canigó{"name":"2024/06/14/11/36/eba26a03-4bd1-4bf7-bd66-810326f2d632.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":633342}


La reunió de coordinació del dispositiu, celebrada aquesta setmana a la seu de la Direcció General d'Agents Rurals del Departament d’Interior, ha comptat amb la directora general dels Agents Rurals, Elisenda Pérez; l’inspector en cap del cos d’Agents Rurals, Antoni Mur; el president del Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya, Ramon Torrents; i Joan Tort, president de l’Associació Coordinadora de la Flama del Canigó.

L’objectiu és garantir la celebració dels actes de la Flama del Canigó amb el màxim de seguretat possible, així com les posteriors fogueres de Sant Joan per a la celebració de la revetlla en els diferents municipis del país.

Coordianció dispositiu Flama del Canigó{"name":"2024/06/14/11/38/4b475671-54ce-4570-885c-c29a1e384fc1.jpg","author":"Agents Rurals","type":"0","location":"0","weight":615713}


Els Agents Rurals compten amb la Unitat de Suport d’Actuacions Especials (USAE) per a fer seguiment del recorregut de la flama des del cim del Canigó fins al punt de recepció, una zona abrupta i amb una deficient xarxa de comunicació. També preveuen un operatiu de suport durant el trasllat, especialment en els primers trams quan la Flama passa per zones forestals i camps agrícoles de secà.

Actualment hi ha 121 els equips de foc inscrits (les inscripcions segueixen obertes) per al transport de la flama. Generalment aquest trasllat es fa amb quinqués que redueixen el perill d’incendi forestal respecte a d’altres transports i n’augmenten la seguretat.

El nou dispositiu s’activa el 21 de juny quan alguns equips de foc ja pugen al cim del Canigó, continua el 22 amb el seguiment dels recorreguts de la resta d’equips, i finalitza el 23 quan la flama arriba als diversos pobles, viles i ciutats de Catalunya la revetlla de Sant Joan.

Consells de seguretat i prevenció

Es fa una crida a la prudència i responsabilitat dels equips de foc que realitzen el transport de la Flama del Canigó donat que es tracta d’una activitat que se celebra en un període d’alt perill d’incendi.

El Cos dels Agents Rurals demana que totes les persones involucrades s’inscriguin en el formulari d’inscripció habilitat per la Generalitat de Catalunya: https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/agents-rurals/educar/flama_canigo/.

Per altra banda, pel que fa a les zones habilitades per a les fogueres de Sant Joan i pirotècnia, es recorda que els espais han d’estar autoritzats pels Ajuntaments i no poden estar a menys de 500 metres de terreny forestal. En cas de les fogueres on no es pugui garantir aquesta distància, cal l’autorització del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

2  

Imatges

Coordinació per al dispostiu Flama del Canigó

Coordinació per al dispostiu Flama del Canigó 615713

Reunió coordinació per al dispostiu Flama del Canigó

Reunió coordinació per al dispostiu Flama del Canigó 633342

Seguretat
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia