Delegació a les Terres de l'Ebre

Esport Blau Escolar - Terres de l'Ebre.

Cloenda del Programa Esport Blau Escolar a les Terres de l'Ebre

query_builder   14 juny 2024 14:23

event_note Nota de premsa

Cloenda del Programa Esport Blau Escolar a les Terres de l'Ebre

La festa de cloenda del programa Esport Blau Escolar ha tingut lloc avui a Les Cases d'Alcanar.
La festa de cloenda del programa Esport Blau Escolar ha tingut lloc avui a Les Cases d'Alcanar.
{"name":"2024/06/14/14/22/3070c140-3049-43d3-ba55-477439b725a5.png","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":3044635}


El representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà Carceller, ha participat avui al Club Nàutic Les Cases a la festa de cloenda del Programa Esport Blau Escolar realitzat a les Terres de l’Ebre, que ha comptat amb la participació aproximada de 270 alumnes repartits entre els centres educatius Escola Marjal (ZER Mediterrània), de Les Cases d’Alcanar; Escola Horta Vella, Escola Carles III i Escola Sagrada Família, de la Ràpita; Escola Sant Jordi, de l’Ametlla de Mar; i l’Escola Mediterrani de l’Ampolla.


L’acte ha servit per tancar el curs escolar 2023-24 d’aquest programa d’Esportcat i la Federació Catalana de Vela que promou l'educació esportiva i el contacte amb el medi marí entre els escolars. En aquest curs, la iniciativa ha comptat amb la participació de gairebé 4.000 alumnes de 90 Centres Educatius de 25 municipis del litoral català, i la implicació de 24 escoles de vela.


La festa de cloenda ha estat sobretot una jornada molt familiar, on els participants han reforçat els llaços comunitaris a través de l'esport i el respecte pel medi ambient i han rebut un diploma, diversos obsequis commemoratius i el llibre del navegant. Aquesta celebració posa de manifest l'èxit del programa Esport Blau Escolar i la seva contribució a l'educació integral dels infants. A més, els joves navegants han demostrat als seus familiars tot allò que han après amb aquest programa de vela escolar.


A l’acte han participat també l’alcalde accidental d’Alcanar, Marc Chavalera Esbrí, la presidenta del Consell Esportiu del Montsià, Neus Sancho Sanz, i representants del Club Nàutic les Cases d’Alcanar, l'Escola Marjal i la ZER Mediterrània i de MesMar.


Més de 15.300 alumnes han passat per l’Esport Blau Escolar des del seu naixement el curs 2017-18. L'Esport Blau Escolar és un programa educatiu impulsat per Esportcat i la Federació Catalana de Vela, que té com a objectiu generar riquesa esportiva i apropar l’alumnat de 5è de primària dels centres educatius al mar perquè es formin en valors. També hi participen el Departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels clubs i escoles de vela i dels Ajuntaments i centres educatius dels municipis adherits.


Els municipis de les Terres de l’Ebre que han participat en l’Esport Blau Escolar durant aquest curs han estat l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, les Cases d’Alcanar i La Ràpita.


L’essència del programa se centra a formar navegants i educar persones, gràcies a una activitat poliesportiva en l’esport de la vela com a part del currículum escolar, on els valors de la igualtat de gènere, el respecte al medi ambient i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar són els pilars de la seva formació i educació. Gràcies a tots els clubs que hi participen, el jovent dels municipis de costa té l'oportunitat d'aprendre a navegar i gaudir d’una bona estona.






14 juny 2024



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia