Direcció General de Comunicació

Pati dels Tarongers

El Govern fa una crida a la ciutadania perquè doni sang, sobretot, a l'estiu

query_builder   14 juny 2024 18:12

event_note Nota de premsa

El Govern fa una crida a la ciutadania perquè doni sang, sobretot, a l'estiu

  1. El Palau de la Generalitat és avui un centre de donació amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang
El Palau de la Generalitat ha participat, un any més, a la campanya del Banc de Sang{"name":"2024/06/14/18/15/460b1099-5983-45ff-91f9-52a35af9e771.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":111945}


El Palau de la Generalitat té avui les portes obertes als ciutadans amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang amb l’objectiu que tothom que ho desitgi s’hi pugui acostar per donar sang. El Govern català ha aprofitat l’ocasió per fer una crida a la ciutadania perquè doni sang, sobretot, ara a les portes de l’estiu i de les vacances, un dels períodes de l’any en que les donacions baixen més.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha recordat que la donació de sang “és un gest molt senzill, que comporta un esforç molt petit en comparació al que aporta a totes aquelles persones que per un o altre motiu al llarg de la seva vida necessiten una d’aquestes donacions”. En aquest sentit, Plaja ha fet una crida a la ciutadania perquè doni sang, especialment, a l’estiu quan les reserves de sang acostumen a baixar perquè hi ha menys donacions, però, també “la resta de l’any perquè a tot Catalunya hi ha diferents punts habilitats per per-ho”.

Amb la jornada de portes obertes d’aquest divendres, el Palau de la Generalitat ha participat, un any més, en la campanya impulsada pel Banc de Sang i Teixits, que enguany té com a lema Fer-ho entre tots és molt nostre. El president Pere Aragonès ha donat sang al centre de donació instal·lat al Palau de la Generalitat.

Cada dia es necessiten més de 1.000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts a Catalunya. En l’últim mig any, s’ha assolit la fita d’arribar a les 128.000.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia