Empresa i Treball

El conseller Torrent durant la seva intervenció en la Conferència

Conseller Torrent: "Acollir la Conferència del World Crafts Council- Europe és un reconeixement a l'artesania catalana i al compromís del Govern per posicionar-la al món"

query_builder   20 juny 2024 11:08

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "Acollir la Conferència del World Crafts Council- Europe és un reconeixement a l'artesania catalana i al compromís del Govern per posicionar-la al món"

El titular d’Empresa i Treball ha inaugurat avui al Disseny Hub Barcelona aquesta jornada internacional que reuneix representants de més d’una trentena d’organitzacions artesanals d’arreu d’Europa per debatre sobre l’estat del sector

La Conferència s’emmarca en la celebració de l'Assemblea General del World Crafts Council – Europe, la cimera anual europea del sector de l’artesania que enguany té lloc a Catalunya

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha participat en la inauguració de la Conferència Internacional del World Crafts Council- Europe (WCC-E), on ha assegurat que “acollir aquesta conferència és un reconeixement a l’artesania catalana i al compromís del Govern per posicionar-la al món”. L’acte s’ha celebrat aquest matí al Disseny Hub Barcelona. Sota el lema "Estat de l'artesania: pilars clau en el sector de l'artesania contemporània", la WCC-E ha aplegat representants de més d’una trentena d’organitzacions artesanals d’arreu d’Europa, així com un programa de ponents per debatre sobre l’estat del sector.

Actualment, el WCC-E està integrada per 36 organitzacions de 23 països europeus diferents i és considerada una de les organitzacions més importants a nivell internacional pel que fa a la promoció i suport de l’artesania.

La Conferència s’emmarca en la celebració aquesta setmana de la 16a Assemblea General del WCC-E, la cimera anual europea del sector de l’artesania, que enguany té lloc a Catalunya i que està coorganitzada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball. En aquest sentit, en la seva intervenció, Torrent també ha ressaltat que “ és un orgull acollir a casa nostra aquesta important trobada de l’artesania europea”, i ha concretat que la designació de Catalunya com a seu dels dos esdeveniments “és un reconeixement internacional al nostre patrimoni artesà, el dels nostres pobles i ciutats, alhora que també posa en valor l’estratègia d’internacionalització que hem impulsat amb l’objectiu de fer arribar el prestigi i qualitat de l’artesania catalana arreu del món”.

“Des de la Generalitat creiem amb fermesa amb l’artesania, en el seu potencial transformador i en la seva capacitat de canviar el món”, ha ressaltat el conseller d’Empresa i Treball. En aquest sentit, ha afegit que la celebració de la Conferència del WCC-E “és una oportunitat per debatre sobre un sector que està en plena transformació”. “ Un sector que a través de la innovació, la creativitat i el seu elevat compromís amb la sostenibilitat i el futur del planeta, pot donar resposta als reptes més urgents del nostre temps”, ha conclòs Torrent.

Catalunya, a través del CCAM, és membre del WCC-E des de l’any 2018, i ha col·laborat activament en diferents programes de promoció i difusió de l’artesania europea: com els projectes Crafts Code i Crafting Europe, o els Dies Europeus de l’artesania, i des del 2023 forma part també de la junta directiva de la institució. A més, pel que fa al patrimoni artesanal català, La Bisbal d’Empordà va esdevenir el 2022 la primera “World Craft City” de l’Europa continental”.

En el marc del pla d’internacionalització, l’àrea d’Artesania del CCAM organitza i col·labora en activitats de caire internacional, generant sinèrgies amb altres països i entitats internacionals, intercanviant coneixement i promovent relacions internacionals per crear oportunitats per l’artesania. Actualment el Consorci també és membre de la Michelangelo Foundation. La primera edició de la Biennal d’Artesania Contemporània Catalana, dedicada al binomi Artesania-Art, va participar a Homo Faber a Venècia i a Révélations a París. Així mateix, la 2a edició de la Biennal, dedicada a la fusió Artesania- Disseny, ha estat present a la Dubai Design Week 2023, la Milano Design Week 2024 i aquest pròxim mes de setembre participarà a la Révélations China durant la Beijing Design Week. El CCAM també ha portat l’exposició Neomàteria a Corea del Sud i Irlanda, i ha impulsat la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, que enguany arribarà a la seva sisena edició.

En el marc de la celebració de l’Assemblea del WCC-E, que ha tingut lloc dimarts i dimecres al Centre d’Artesania Catalunya a Barcelona, els membres de la institució també han pogut visitar els artesans del Poble Espanyol, i la Sagrada Família per conèixer els treballs vinculats al món dels oficis artesanals de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Més informació sobre la Conferència anual 2024 en aquest enllaç:

https://wcc-europe.org/whats-on/pre-register-for-the-annual-conference-2024/

1  

Imatges

El conseller Torrent durant la seva intervenció en la Conferència

El conseller Torrent durant la seva intervenció en la Conferència 392075

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia