Un curs els formarà en habilitats socials, competències transversals i drets humans

Els alumnes que el superin rebran un diploma superior universitari

El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) amplia l’oferta formativa dirigida a les persones internes als centres penitenciaris i els centres educatius de Justícia Juvenil amb l’objectiu d’augmentar les possibilitats reals d’inserció al mercat laboral d’aquestes persones. Així ha quedat establert al conveni que hansignat aquest mati el director del CIRE, David Font, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, i el director de la Fundació Solidaritat de la Universitat deBarcelona, Xavier López.El CIRE és l’empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria, que ofereix formació, treball i inserció laboral a les persones que han passat per la presó o per un centre educatiu de Justícia Juvenil.

El director del CIRE, David Font, ha explicat que aquest conveni ‘permetrà augmentar i millorar el model formatiu als centres penitenciaris i educatius, amb una oferta adaptada a les oportunitats laborals del mercat actual’.

Per la seva banda, el director de la Fundació Solidaritat UB, Xavier López, ha destacat la llarga trajectòria de la fundació i de la Facultat d’Educació de la UB en l'organització de cursos orientats a ‘donar o reforçar capacitats a persones en situació de risc d'exclusió, per tal d'afavorir la seva inserció laboral, que és una de les bases de qualsevol procés d'inclusió social’.

El rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, ha remarcat que ‘l’evidència científica demostra que la formació és un dels mecanismes més eficients per conrear valors com el civisme, la cooperació i la solidaritat. Principis que són fonamentals per a la convivència en democràcia.” També ha dit que aquest conveni “és una peça clau del compromís de la UB amb el conjunt de la societat, sense deixar-ne ningú al marge’.

Millorar en habilitats socials, competències transversals i drets humans

Les persones internes que superin el curs disposaran d’un diploma superior universitari en els diferents àmbits laborals emès per la Universitat de Barcelona, que els ajudarà a millorar el seu currículum professional per trobar una feina quan estiguin a la darrera fase de la condemna o en llibertat.

La formació té per objectiu oferir una preparació específica i complementària a cadascuna de les formacions en oficis que imparteix el CIRE i certifica el Servei Català d’Ocupació (SOC) dels àmbits de lampisteria, soldadura, jardineria, informàtica, perruqueria, hostaleria i confecció.

Els cursos, amb una durada de sis hores, es realitzaran als mateixos centres penitenciaris i educatius i treballaran la part d'habilitats socials, competències transversals i drets humans. Docents de la Universitat i de la Fundació es desplaçaran als centres per fer la formació en dues sessions de tres hores cadascuna.

El conveni tindrà una durada de quatre anys i arranca amb una prova pilot al Centre Penitenciari Quatre Camins. Actualment, el CIRE imparteix una mitjana de 270 accions formatives anuals, entre els certificats de professionalitat cofinançats pel FSE i els cursos específics del CIRE, on es formen unes 2.800 persones cada any.

2  

Imatges

El director del CIRE, David Font, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, i el director de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, Xavier López

El director del CIRE, David Font, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, i el director de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, Xavier López 249467

El director del CIRE, David Font, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, i el director de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, Xavier López a les escales.

El director del CIRE, David Font, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, i el director de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, Xavier López a les escales. 317474