Bombers

Celebració del Consell de Bombers Voluntaris a Prades (Baix Camp)

Els Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya milloraran la cobertura mèdica en cas d'accident mitjançant una mútua sanitària

query_builder   20 juny 2024 21:19

event_note Nota de premsa

Els Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya milloraran la cobertura mèdica en cas d'accident mitjançant una mútua sanitària

  1. ·La mesura s’ha anunciat en el marc del Consell de Bombers Voluntaris, celebrat aquesta tarda a Prades (Baix Camp)
  2. ·També s’ha confirmat la tramitació de la incorporació de la compensació per incapacitat permanent o absoluta, derivada d’accident en acte de servei, que s’equipararà a la d’un bomber de primera
  3. ·La nova aplicació per a mòbil IBVCat ja està operativa i en funcionament des d’ahir


Aquesta tarda, a les instal·lacions de Casal Local del Vall de Prades, ha tingut lloc una nova reunió del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat d’assessorament i consulta adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). Entre d’altres temes, s’ha anunciat que el col·lectiu millorarà la seva cobertura sanitària a través d’una mútua mèdica. També s’ha parlat de les millores del reglament de col·lectiu, de la implantació de la nova aplicació per a dispositius mòbils, del curs bàsic per a Bombers Voluntaris, de properes convocatòries i del pla estratègic 2030.

La reunió ha estat presidida pel director general de la DGPEIS, Joan Delort, a qui han acompanyat l’inspector en cap dels Cos dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, així com d’altres comandaments, representants de la Direcció General i els caps de parc de bombers voluntaris de les diferents Regions d’Emergències escollits pel col·lectiu per a formar part del Consell.

Durant la reunió s’ha anunciat que la mútua sanitària, una de les reclamacions històriques del col·lectiu, properament serà una realitat per als Bombers Voluntaris, que gaudiran d’una cobertura mèdica en totes les modalitats d’assistència. A més, a nivell de gestions, la mútua estarà desplegada per tot el territori. També s’ha fet balanç de l’estat de la modificació del reglament dels Bombers Voluntaris, anunciada al darrer Consell celebrat a Sabadell el passat març.

D’altra banda, s’ha confirmat que la nova aplicació per a dispositius mòbils, la iBVCat, que permetrà l’activació dels bombers voluntaris en cas d’emergència i facilitarà la coordinació al territori, ja està implementada i funciona amb normalitat des d’ahir 19 de juny a les 12.00 hores. A més, també s’han tractat temes formatius i de seguiment del curs bàsic, que compta amb gairebé 300 aspirants per a Bomber/a Voluntari/ària, així com també d’aspectes de material i vestuari, i s’han comenat diferents aspectes per a la propera convocatòria.

En el marc de la reunió, i tal i com s’està fent amb la resta d’unitats i efectius del cos de Bombers de la Generalitat, s’ha informat del pla estratègic 2030, un projecte que fixa objectius, fites i reptes del Cos.

Cerdanyola del Vallès, 20 de juny de 2024

21.15 h hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia