Ferrocarrils

FGC

L'estació de Plaça Espanya de Ferrocarrils acull un piano amb motiu del Dia Mundial de la Música

query_builder   21 juny 2024 11:00

event_note Nota de premsa

L'estació de Plaça Espanya de Ferrocarrils acull un piano amb motiu del Dia Mundial de la Música

  1. El piano s’instal·larà permanentment al vestíbul de l’estació a disposició de les persones usuàries d’FGC que el vulguin tocar
  2. Ferrocarrils ja compta amb un altre piano de l’Associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals instal·lat l’any 2022 a l’estació de Gràcia
FGC{"name":"2024/06/21/10/05/ac0ce3f1-b067-4ba7-9173-86b6faa5071f.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":2797959}


L’estació de Plaça Espanya de Ferrocarrils, a la línia Llobregat-Anoia, acull un piano ubicat al vestíbul principal, abans de passar les màquines validadores d’accés i sortida. L’instrument s’ha instal·lat en el marc del Dia Mundial de la Música, que se celebra avui i, a partir d’ara i de manera permanent, estarà a disposició de les persones usuàries d’FGC que passin per l’estació i vulguin tocar-lo.

El piano de l’estació de Plaça Espanya d’FGC forma part del conjunt de pianos que l’Associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals ha instal·lat en els últims anys a diferents espais públics de Barcelona dins la iniciativa de l’OFF Concurs. Aquest programa, de caire divulgatiu, educatiu i social, inclou totes les iniciatives que van més enllà del prestigiat concurs i que promouen l’accés a la música i la pràctica amateur per part de grans i petits, en l’educació reglada i no reglada, per transmetre que l’exercici i el gaudi de la música són essencials per al desenvolupament personal de tots i totes.

L’estació de Plaça Espanya de Ferrocarrils té una mitjana de 20.000 persones usuàries en un dia feiner. Qualsevol persona que vulgui tocar el piano podrà compartir la seva música i la seva experiència a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #johitoco.

Aquesta acció referma la col·laboració entre Ferrocarrils i el Concurs Maria Canals per fer arribar la música al transport públic i aportar un valor afegit a l’experiència de viatjar en tren. En aquest sentit, Ferrocarrils compta, des de març de 2022, amb un piano de Maria Canals instal·lat a l’estació d’FGC de Gràcia, a la línia Barcelona-Vallès.

La iniciativa s’emmarca en la política de Ferrocarrils de promocionar la cultura mitjançant acords amb institucions i equipaments culturals.

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 2797959

Foto 2

Foto 2 2098354

Foto 3

Foto 3 2376153

Foto 4

Foto 4 2773723

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 354960

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia