La tecnologia permet incorporar a dispositius d’IoT de baix consum un software per desplegar la visió artificial de forma simplificada

Neatsight ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d’ACCIÓ, a través d’un ajut directe de 100.000 euros de la línia Startup Capital, destinada a impulsar el creixement d’empreses emergents amb un alt potencial tecnològic

L’empresa emergent, fundada el 2023, sorgeix de l’experiència de l’equip fundador amb la visió artificial per tal de focalitzar-la en l’àmbit de la indústria 4.0

La startup catalana Neatsight ha desenvolupat una solució de visió amb intel·ligència artificial que s’integra de manera ràpida i simplificada en petits dispositius per fer deteccions ràpides en processos industrials. D’aquesta manera, dispositius d’IoT de baix consum poden integrar aquesta solució per entendre l’entorn a través d’una simple càmera, de forma més econòmica que amb maquinària de sensors, i integrant de manera senzilla el software en les seves plataformes de gestió.

Neatsight ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, a través d’un ajut directe de 100.000 euros de la línia Startup Capital, destinada a impulsar el creixement d’empreses emergents amb un alt potencial tecnològic.

La solució dissenyada per Neatsight en forma de Software as a Service (SaaS) permet, per exemple, revisar de forma efectiva l’envasat de productes líquids i comprovar si el producte ha quedat ben segellat per evitar vessaments. Per Albert Minguell Colomé, CEO de Neatsight, “el que fem és democratitzar el desplegament de solucions de visió artificial perquè es puguin aplicar a dispositius de baix consum i baix processament”.

En aquest sentit, Minguell ressalta que “la intel·ligència artificial està molt avançada en software però té un ritme més lent de penetració al mercat industrial perquè les màquines tenen diverses limitacions”. Algunes d’elles són “el cost que implica incorporar la visió artificial en la multitud de punts que pot necessitar una cadena industrial o les dificultats per integrar aquestes eines a les plataformes de control que ja tenen les empreses”, apunta el CEO de Neatsight.

La startup es va fundar el 2023 arran de la detecció d’aquesta oportunitat de mercat en la indústria 4.0 per part de l’equip fundador, que disposa de més de 7 anys d’experiència en el desenvolupament de la tecnologia de visió artificial. “Estem fent prospecció dins els diferents verticals de la indústria per veure quins s’ajusten millor a la nostra solució”, indica Minguell. I apunta àmbits com el control de qualitat en les cadenes de muntatge o el sector logístic com a àrees amb especial potencial.

Per a Neatsight, l’obtenció de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ suposa “un reconeixement i una validació del nostre projecte. A més, els diners són importants perquè ens ajuden a seguir invertint en l’R+D que necessitem; però també ho és la part d’acompanyament que ens permet establir connexions amb la indústria”, destaca el seu CEO. Neatsight té la seva seu a la ciutat de Barcelona i compta actualment amb 7 persones treballadores.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 Twitter: @empresacat | @treballcat |