1. La consellera Serret ha participat a la inauguració de la nova Place de Catalogne al districte 14è de París
  2. L’antiga plaça s’ha convertit en un gran pulmó verd de París en el marc del Plan Climat
EXT
Meritxell Serret en la inauguració de la Place de Catalogne, París.
{"name":"2024/06/22/15/58/5e81cfa2-4bf7-4349-b9d9-6f487ce0179e.jpg","author":"EXT","type":"0","location":"0","weight":322254}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha viatjat a París per inaugurar la nova Place de Catalogne, transformada en el primer bosc urbà de la ciutat: “És un honor que el primer bosc urbà de París s’anomeni Place de Catalogne. Avui Catalunya està encara més ben projectada a París", ha celebrat la consellera.

“París ha estat terra d’acollida i compta amb una àmplia comunitat catalana, que ara disposa d’un nou punt de trobada”, ha afegit Serret durant la festa d’inauguració organitzada per la Delegació del Govern de Catalunya a França, l’Ajuntament de París i l’Ajuntament del Districte 14è.

La transformació en bosc urbà de la Place de Catalogne encaixa perfectament amb l’agenda política del Govern, que té com a prioritat la transformació verda i aposta per construir ciutats més resilients, amb més i millors solucions bioclimàtiques.

El procés de transformació de la plaça, que essencialment era una rotonda, va començar l’abril de 2022 i ha finalitzat aquest mes de juny. Continua envoltada d’edificis concebuts majoritàriament per l’arquitecte català Ricard Bofill, però s'ha convertit en un gran pulmó verd dins de París amb la plantació de 470 arbres, a més d’arbustos i plantes, en el marc del Plan Climat.

A més de la consellera Serret, també han fet intervencions l’alcaldessa de l’Ajuntament del Districte 14è, Carine Petit; i la cap de l’Entitat del Patrimoni Viu de la UNESCO, Fumiko Ohinata. I hi ha assistit la delegada del Govern de Catalunya a França, Eva Doya Le Besnerais.

La jornada també ha comptat amb una exhibició de castells de les colles dels Geperuts de París i els Moixiganguers d’Igualada i una degustació de gastronomia catalana a càrrec de Prodeca, a més de diversos tallers i de música en directe.

Les relacions amb França

França és el primer soci comercial de Catalunya, el primer país de destí dels catalans residents a l’estranger (hi viuen 56.296 catalans) i el primer país per nombre de turistes a Catalunya (el 2023, un total de 3,7 milions de turistes francesos van visitar Catalunya).

Les relacions institucionals són molt intenses, sobretot amb les regions franceses d’Occitània, la Regió Sud, Alvèrnia-Roine-Alps i l’Illa de França, i s’articulen tant a nivell bilateral com a través de xarxes europees com els Quatre Motors per a Europa, l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM), la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes.

Per descarregar les valoracions en vídeo de la consellera Serret, cliqueu aquí.