Protecció Civil

Ofegament mortal a la platja de Sitges

Ofegament mortal a la platja de la Ribera de Sitges (Garraf)

query_builder   24 juny 2024 11:40

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal a la platja de la Ribera de Sitges (Garraf)

Un home de 55 anys ha mort aquesta matinada a la platja de la Ribera de Sitges (Garraf). La trucada d’avís al 112 s’ha rebut a les 00:53h d’avui dilluns alertant d’un ofegament a la platja de la Ribera.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat sis unitats terrestres i ha derivat a una dona ferida menys greu a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. El SEM ha activat també una unitat de suport psicològic per familars.

Per aquest incident, Bombers de la Generalitat ha activat cinc dotacions, entre les quals els submarinistes del GRAE amb el Furgó de Rescat Aquàtic amb embarcació. A l’arribada dels primers efectius s’ha tret de l’aigua dues persones, a una de les quals se li han practicat les maniobres de reanimació sense èxit. L’altra persona ha estat evacuada pel SEM. Fins al lloc també s’hi han desplaçat efectius del Salvament Marítim, amb un helicòpter i una embarcació, Mossos d’Esquadra amb la unitat subaquàtica, Policia Local i Creu Roja també amb embarcació. S’ha fet recerca preventiva per la zona per descartar que a l’interior de l’aigua hi hagués cap altra persona.

La persona ofegada a Sitges és las tercera víctima mortal a les platges catalanes en el que portem de campanya d’estiu, que va començar el passat dissabte 15 de juny.

Des de Protecció Civil de la Generalitat recordem la importància d’extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors aquest estiu. Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva ràpida actuació.

En el bany, cal tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia