Un home de 74 anys i de nacionalitat espanyola ha mort aquesta tarda mentre es banyava a la platja de la Gola del Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). A la platja on ha passat l’incident hi havia vigilància (a la zona de Mas Pinell) i onejava la bandera verda.

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 17:03 hores, informant que havien tret de l’aigua un home inconscient i l’estaven intentant reanimar.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat un helicòpter i una unitat terrestre, que han seguit amb la reanimació cardiopulmonar tot i que finalment ha resultat infructuosa.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat fins al lloc 4 dotacions dels parcs de Torroella de Montgrí, l'Escala i la Pera i han fet, principalment, tasques de suport als diferents cossos de seguretat i d'emergències mèdiques que s'han activat.

També s’han mobilitzat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local i de la Guardia Civil.

Es tracta de la quarta víctima mortal a les platges catalanes en el que portem de la campanya d’estiu, que va començar el passat dissabte 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat recordem la importància d’extremar les precaucions a les platges, piscines i aigües interiors aquest estiu. Si observeu que algú es troba malament o té dificultats dins l’aigua cal avisar ràpidament al servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva ràpida actuació.

No et banyis si et trobes malament o tens cansament, i si ets dins l’aigua i et trobes malament surt-ne ràpidament. No entris a l’aigua bruscament, sobretot si l’aigua està freda, has estat al sol molt temps o has fet un esforç físic intens.1  

Imatges

ofegament mortal a Torroella de Montgrí

ofegament mortal a Torroella de Montgrí 125495