Bombers

Imatge de l'expedició a Armènia

Una expedició amb dos efectius de Bombers de la Generalitat torna d'Armènia després de finalitzar les tasques de revisió a la zona afectada per les inundacions

query_builder   25 juny 2024 20:08

event_note Nota de premsa

Una expedició amb dos efectius de Bombers de la Generalitat torna d'Armènia després de finalitzar les tasques de revisió a la zona afectada per les inundacions

  1. L’expedició catalana estava integrada per dos efectius del GREC dels Bombers de la Generalitat i un bomber de Barcelona
  2. Hi van viatjar en qualitat d’experts en ensorraments i estructures col·lapsades
  3. Es van establir al nord del país, a Stepanavan, des d’on es van traslladar a diferents localitats

El diumenge passat, una expedició que incloïa dos membres del Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC) dels Bombers de la Generalitat, va tornar a Catalunya després de 10 dies a Armènia, on unes inundacions van afectar greument, a finals del mes de maig, el nord del país. Els efectius van viatjar juntament amb un bomber de Barcelona, un traductor i un conductor el passat 14 de juny en el marc de la petició d’ajuda internacional que va fer la UE, a través del Mecanisme de Protecció Civil de la Unió (UCPM) i el Govern d’Espanya. L’objectiu de l’estada va ser ajudar el Govern d’Armènia a avaluar els danys a les infraestructures causats per les inundacions a les zones de Lori i Tavush.

Els dos efectius del GREC, un sotsinspector de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre i un bomber de la Regió d’Emergències de Tarragona, es van desplaçar com a tècnics especialistes en ensorraments i estructures col·lapsades.

El dissabte dia 15, la delegació amb els tres experts provinents de Catalunya es va reunir a Erevan, la capital d’Armènia, amb una responsable de l’ambaixada de la Unió Europea a Armènia, amb una representant de la diplomàcia espanyola i amb un responsable d’emergències de les Nacions Unides, per conèixer i establir els objectius i les necessitats.

Posteriorment, els efectius procedents de Catalunya van establir el camp base a Stepanavan, una ciutat de la província de Lori, que es troba a 139 quilòmetres al nord de la capital Erevan. Des d’aquest punt, es van anar desplaçant a diversos pobles al nord del país, distribuïts en les tres àrees de treball determinades: Tashir, Stepanavan i Alaverdi. En arribar a les localitats, els experts es reunien amb els administradors del territori, que els mostraven les principals zones afectades per les inundacions: ponts viaris, passarel·les i petites obres de pas que donaven accés a camps de cultiu i granges, i també habitatges, per fer-ne la revisió i l’avaluació. També van donar suport a les autoritats locals i a ciutadans oferint consells provisionals d’urgència.

Un cop finalitzades les revisions, els bombers es van reunir novament a la capital amb l’ambaixador de la UE a Armènia, així com també amb autoritats i responsables del Govern armeni, per compartir els resultats de les diferents actuacions a les àrees de treball i poder complementar els informes existents sobre l’estat dels habitatges i les infraestructures al nord del país.


Cerdanyola del Vallès, 25 de juny de 2024

20.00 hores

1  

Imatges

Imatges de l'expedició a Armènia

Imatges de l'expedició a Armènia 393001

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia