1. Explosió de Circ és una de les 15 mesures del Pla d’Impuls del Circ, liderada pel Mercat de les Flors amb l’objectiu de promoure i visibilitzar les arts circenses a tot Catalunya
  2. El programa ofereix a la ciutadania l’oportunitat de gaudir de diverses disciplines i talents circenses amb la voluntat d’enriquir culturalment la comunitat i promocionar la formació i la sensibilització artística
Explosió Circ{"name":"2024/06/26/15/47/335649ba-aeaf-4fa2-992e-e07d1d7f08a8.jpeg","author":"Departament de Cultura ","type":"0","location":"0","weight":381851}

La iniciativa “Explosió de Circ” ha iniciat la programació dels seus espectacles, que fins el mes de desembre es podran veure a 23 municipis d’arreu de Catalunya amb l'objectiu de promoure i visibilitzar les arts del circ. Els espectacles programats són tots de companyies residents a Catalunya i reforcen la programació habitual.

Liderat pel Mercat de les Flors, “Explosió de Circ” és una de les 15 mesures del Pla d’Impuls del Circ, promogut pel Departament de Cultura, l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i diverses entitats, fires i equipaments col·laboradors. Aquest Pla té la vocació de potenciar el sector del Circ en els àmbits de la creació, la producció i l’exhibició; generar circuits i garantir la presència del circ arreu del territori, promoure la recerca i la investigació, i potenciar l’impacte social, transformador, educatiu i comunicatiu del circ.

En el cas “Explosió de Circ”, un total de 23 municipis participaran en aquesta mesura, oferint 36 actuacions que se sumen i reforcen a les programacions habituals dels municipis l'any 2024. Aquest desplegament territorial oferirà espectacles de diferents artistes i disciplines arreu de Catalunya. Els municipis participants inclouen: Barcelona, Girona, Lleida, Argentona, Badalona, Calella, Cardedeu, Esparraguera, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Montgat, Morell, Olot, Premià, Sabadell, Tàrrega, Torelló, Tortosa, Tremp, Vic, i Vilanova. Amb aquesta iniciativa del Pla d’Impuls del Circ, es contribueix a la descentralització de l’oferta cultural i l’accés a la cultura de tota la ciutadania.

Els espectacles d’Explosió de Circ es realitzaran en una varietat d’espais, incloent teatres, sales polivalents, i espais a l'aire lliure com places i carrers. Aquesta diversitat d'ubicacions permetrà adaptar els espectacles a diferents tipus de públic i contextos, acostant les arts circenses tant a entorns urbans com rurals i oferint una experiència accessible per a tothom.

Algunes de les companyies participants són: La Córcoles amb "H", Ateneu Popular9barris amb "Glatir", Col·lectiu Mur amb "De tu a tu", Cia PakiPaya amb "Toca Toc", Capicua amb "Nushu", Palimsesta amb "Masha", Circ Pistolet amb "A peu de carrer", Companyia de circ “eia” amb "NUYE", Cíclicus amb " Vetus Venustas ", Cia Vöel amb "Boira", Manolo Alcántara amb "Maña", Circ Vermut amb "Absurd", Mumusic-Clara Poch amb "Lady Panda", Du'k'to amb "A rienda suelta", i Lotta & Stina amb "Just an Ordinary Day".

Explosió de Circ representa un esforç col·lectiu per posar en valor el circ com a part integral de la cultura catalana i assegurar-ne la continuïtat i expansió en els pròxims anys. Amb aquest projecte, es pretén no només entretenir sinó també orientar i sensibilitzar sobre la importància del circ com a expressió artística.