Drets Socials

El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Arola, presentant el projecte Barris amb Futur a la 32a edició de les Conferències Europees de Serveis Socials.

Drets Socials participa a la 32a edició de la Conferència Europea de Serveis Socials

query_builder   26 juny 2024 15:27

event_note Nota de premsa

Drets Socials participa a la 32a edició de la Conferència Europea de Serveis Socials

  1. El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Arola, ha presentat el projecte Barris amb Futur

El Departament de Drets Socials ha estat present a la 32a edició de la Conferència Europea de Serveis Socials (ESSC) que es du a terme entre el 26 i el 28 de juny a Anvers, Bèlgica.

El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Artola, ha explicat les bases del projecte Barris amb Futur: la seva implementació, els objectius a llarg termini, els agents implicats i la col·laboració amb altres programes de la Generalitat de Catalunya centrats en aquests mateixos barris.

El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Arola, presentant el projecte Barris amb Futur a la 32a edició de les Conferències Europees de Serveis Socials.{"name":"2024/06/26/15/20/0a676213-0d6f-418e-ac8f-8afa3bb8b3fc.jpeg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":118910}


Així mateix, s’han presentat les 5 propostes per a l’abordatge integral de la pobresa infantil als barris de la Mariola de Lleida, el Casc Antic de Manresa, Sant Roc de Badalona, Pont Major de Girona i el barri Vell de Tortosa.

Què és Barris amb Futur?

Barris amb Futur és un projecte aprovat per la Generalitat de Catalunya per treballar noves metodologies d’intervenció de les polítiques socials i urbanes, amb el repte d’enfortir el capital social com a motor de transformació de les condicions de vida i d'assolir una Catalunya socialment cohesionada. Aquests objectius es plantegen amb la voluntat d'acord i concertació d'accions entre els diferents departaments de la Generalitat implicats, les institucions locals i el teixit associatiu, d'entitats i comunitari.

Els 20 barris inclosos al programa són:

  1. El barri de la Vila (Amposta).
  2. Sant Roc (Badalona).
  3. Casc Antic (Balaguer).
  4. Barri de la Fraga (Banyoles).
  5. Barri Vell (Berga).
  6. Sant Cosme (el Prat de Llobregat).
  7. El Culubret i Sant Joan (Figueres).
  8. Masia de Ca n'Espinós, Farreres i Ausiàs March (Gavà).
  9. Pont Major (Girona).
  10. Les Planes - Blocs la Florida (l’Hospitalet de Llobregat).
  11. Centre Històric (Manresa).
  12. Montornès Nord (Montornès del Vallès).
  13. La Mariola (Lleida).
  14. Barri Vell (Olot).
  15. Barri Fortuny (Reus).
  16. Barri Centre (Salt).
  17. Sant Salvador (Tarragona).
  18. Zona nord de Ca n’Anglada (Terrassa).
  19. Ciutat històrica (Tortosa).
  20. Les Casernes, Sant Jordi, la Geltrú (Vilanova i la Geltrú).

Els barris s’han escollit d'acord amb criteris quantitatius (indicadors com ara població migrant amb renda baixa-mitjana, població amb estudis baixos, joves sense estudis, població ocupada, renda mitjana per persona i treball de baixa qualificació) i criteris qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària.

1  

Imatges

El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Arola, presentant el projecte Barris amb Futur a la 32a edició de les Conferències Europees de Serveis Socials.

El subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas i Arola, presentant el projecte Barris amb Futur a la 32a edició de les Conferències Europees de Serveis Socials. 277453

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia