President

Premi del Reconeixement del Dia de l¿Empresa 2024

President Aragonès: "L'empenta de les emprenedores i empreses del nostre país és una de les claus que explica per què l'economia catalana funciona"

query_builder   26 juny 2024 21:31

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'empenta de les emprenedores i empreses del nostre país és una de les claus que explica per què l'economia catalana funciona"

  1. El president Aragonès, durant la seva intervenció, ha insistit que “la Catalunya dels 8 milions necessita avançar cap al concert català”, “perquè ens hi va el futur de la nostra economia”
  2. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha lliurat el guardó al Reconeixement del Dia de l'Empresa 2024
  3. Grup Saltó ha estat l’empresa guanyadora, escollida a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania
Lliurament de premis del Reconeixement del Dia de l’Empresa 2024
Lliurament de premis del Reconeixement del Dia de l’Empresa 2024 (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/06/26/20/33/6dcdb377-2369-42ad-b7db-a901d1a5bcc0.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":152013}

El president de la Generalitat de Catalunya en funcions, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha encapçalat el lliurament de premis del Reconeixement del Dia de l’Empresa 2024, que ha reconegut l’empresa Grup Saltó. Durant el transcurs de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha remarcat que “l’economia catalana funciona”, i ha assegurat que un dels factors fonamentals que ho expliquen és “l’empenta del nostre teixit productiu”. “L'empenta de les emprenedores i empreses del nostre país, de les empresàries i empresaris del nostre país, de tots vosaltres” ha explicat el president.

Aquests guardons s’emmarquen en la celebració del Dia Nacional de l’Empresa, que té lloc el 27 de juny, amb l’objectiu de reivindicar la tasca de les empreses que aporten valor compartit (econòmic, social i mediambiental), vinculat a aspectes com la gestió del talent, el consum responsable o l’aprovisionament local, entre altres.

El president ha posat en relleu que les empreses finalistes i l’empresa guanyadora són un exemple “dels valors que expliquen per què l'economia catalana funciona”. Aragonès ha recordat que aquests valors tenen com a motors aspectes com “la sostenibilitat, la inclusió, la voluntat d'una major justícia social, el servei a les persones, o l'aposta per la innovació i la recerca”.

En aquest sentit, el president ha subratllat que Catalunya és “un sòlid motor de l’economia europea”. “Creixem per sobre de la mitjana de l'estat i cinc vegades més que la mitjana europea” ha explicat Aragonès. A continuació, ha advertit “encara no som capaços de transformar en termes de prosperitat i d'igualtat d'oportunitats tot aquest valor que aporta l'economia a la nostra societat”.

“La Catalunya dels 8 milions no es pot finançar amb el model de finançament de la Catalunya dels 6 milions” ha explicat el cap de l’Executiu. “Necessitem avançar cap al concert català”, ha defensat el president. “Perquè ens hi va el futur de la nostra economia, i amb ella de la prosperitat del nostre país” ha afirmat.

Per acabar la seva intervenció, Aragonès ha fet una crida a la ciutadania: “us volem demanar que no us conformeu, que sigueu exigents”, “tenim l’oportunitat de resoldre limitacions que encara avui hi ha sobre l'economia del país”. “Catalunya també ha de pensar en gran, amb la màxima ambició, com feu els empresaris i empresàries” ha sentenciat el president a la cloenda.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha explicat durant la seva intervenció que un dels llegats del Govern és la celebració del Dia de l'Empresa el dia 27 de juny amb l'objectiu de "reconèixer la tasca del teixit empresarial en la generació de riquesa al país". Torrent ha assegurat que "les quatre finalistes són grans exemples del que volem a nivell econòmic i social per a Catalunya".

El titular d'Empresa i Treball també ha destacat que el Govern ha acompanyat a les empreses a través de línies d'ajuts com la de noves inversions, amb més formació, ajudant-les a internacionalitzar-se i simplificant els tràmits amb les administracions".

Inicialment, es van presentar 42 candidatures i d’aquestes se’n van seleccionar 4 de finalistes: Grup Saltó (Pla d’Urgell), La Farga (Osona), Liquats Vegetals (Osona) i Specialisterne (Vallès Occidental). L’empresa guanyadora, Grup Saltó, ha estat escollida a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania.


Grup Saltó, tecnologia per acompanyar persones grans o dependents

Grup Saltó és una empresa tecnològica enfocada a crear solucions de teleassistència avançada per pal·liar els efectes de la solitud no desitjada que pateix la gent gran. Són referents en robòtica social per a residències, ajuntaments, centres de dia i escoles. El grup factura 6,8 milions d’euros i dona feina a 30 persones.

El president Aragonès en el moment de lliurar el premi del Reconeixement del Dia de l’Empresa 2024
El president Aragonès en el moment de lliurar el premi del Reconeixement del Dia de l’Empresa 2024 (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/06/26/20/35/c19f9c2b-9512-4e1a-a939-247ea7774c5d.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":85923}

Es tracta d’una empresa compromesa en què la seva activitat busqui/promogui el valor compartit. En aquest sentit, el 80% dels seus proveïdors estan establerts a Catalunya. A més, està desenvolupant un pla de descarbonització amb el qual fan instal·lacions més eficients que redueixin la petjada de carboni i també estan renovant la flota amb vehicles elèctrics.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia