Delegació a Tarragona

Acte orgull

El Camp de Tarragona reivindica el dret a viure sense por i amb igualtat de drets en l'acte institucional del Dia de l'Orgull

query_builder   27 juny 2024 14:52

event_note Nota de premsa

El Camp de Tarragona reivindica el dret a viure sense por i amb igualtat de drets en l'acte institucional del Dia de l'Orgull

L’antic convent del Carme de Valls acull la commemoració del Dia de l’Alliberament LGBTI+


L’antic Convent de Valls ha acollit aquest dijous, 27 de juny, l’acte institucional del Govern a la vegueria del Camp de Tarragona per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+. La declaració institucional d’enguany reivindica que “la lluita pels drets LGBTI+ no es limita a un sol dia de l’any, sinó que ha de ser un exercici quotidià, individual i col·lectiu, que es propagui per totes les nostres ciutats, pobles i viles, perquè totes les persones puguin viure-hi amb llibertat i dignitat”. Per això, el text recorda que tothom té dret a “sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat, en els seus entorns quotidians, des de la ciutat més gran al poble més petit del país”, així com “a poder accedir a recursos i serveis especialitzats, visqui on visqui”.

Acte orgull{"name":"2024/06/27/14/48/11db4499-d539-44c3-bc9a-edacf6c0e2be.jpeg","author":"Delegació Tarragona","type":"0","location":"0","weight":335910}

L’acte institucional, conduït per la drag queen Titania Lenox, ha comptat amb les intervencions inicials del delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré. El delegat del Govern ha destacat que “amb aquest acte celebrem la diversitat LGTBI+ de la Catalunya sencera, de tots els seus pobles i municipis. I reivindiquem que som un país desacomplexadament orgullós de sí mateix i de la nostra diversitat”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Valls ha remarcat que “Valls és i ha de ser més encara, una ciutat d’oportunitats a nivell col·lectiu, cohesionada i de respecte, en al que puguem dir que som “igual de diferents” sigui quina sigui l’orientació sexual o la identitat de gènere”.

La lectura de la declaració institucional ha anat a càrrec d’Eva Ferran, directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, i de Jordi Robert, membre del col·lectiu Orgull Vallenc. La conductora de l’acte, la drag queen Titania Lenox, ha ofert un monòleg sobre el sexili, l’obligació que sent una persona del col·lectiu LGBT de marxar a un altre lloc de residència per poder viure de manera lliure i oberta la pròpia orientació sexual o identitat de gènere.

Acte orgull{"name":"2024/06/27/14/50/b4d75564-ca50-44a2-abf0-f19523156a8e.jpeg","author":"Delegació Tarragona","type":"0","location":"0","weight":241711}


Xavier Florensa, director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat de Catalunya, ha clos l’acte institucional tot remarcant les actuacions i la xarxa que s’està desplegant des del Govern de la Generalitat en matèria LGBTI+ per “garantir que totes les persones tinguin les mateixes oportunitats i el dret a accedir a polítiques i serveix públics, independentment del lloc on visquin”.

Durant l’acte s’ha presentat la campanya “Igual de diferents”, amb la que el Govern celebra la diversitat LGBTI+ de la Catalunya sencera en què ningú hagi de marxar del seu lloc d’origen o de residència per viure plenament la seva orientació sexual o identitat de gènere.

La campanya compta amb un espot que s’emet per televisió i es distribueix a través de les xarxes socials. A més, s’han desplegat materials als transports públics, coma la xarxa metropolitana de metro, a la xarxa d’autobusos interurbans de la Generalitat, als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya o a la xarxa de rodalies de Catalunya. També s’han editat diversos materials promocionals per a les xarxes socials i es promou l’ús de l'etiqueta #OrgulldePoble.


1  

Imatges

Conductora acte

Conductora acte 218744

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia