1. L’Espluga de Francolí ha acollit l’acte de celebració del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+
  2. El cap de l’Executiu adverteix de “l’amenaça d'una dreta radicalment desacomplexada”


El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, ha reivindicat aquesta tarda que “més drets i oportunitats per la comunitat LGBTI+, són més llibertats i progrés per a tothom”. Ho ha dit durant l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional de l’Orgull per a l’alliberament LGBTI+ que s’ha celebrat a l’Espluga de Francolí.

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí.
Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/06/27/21/20/54625cc8-5810-449d-b7b5-c0bf616f1134.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":210911}

En aquest context, el cap de l’Executiu ha fet referència a la importància que “les persones que viuen a Catalunya puguin desenvolupar el seu projecte de vida amb seguretat i llibertat”, per poder viure “sense etiquetes, sense comentaris i sense ser jutjat per com ets”, ha reblat.

Aragonès ha avisat de “l’amenaça d'una dreta radicalment desacomplexada” i, per tant, “avui no n'hi ha prou amb conquerir nous drets i llibertats, sinó que cal preservar els que hem conquerit amb anterioritat”. El cap de l’Executiu ha reivindicat que “és imprescindible seguir, perseverar en el camí de més drets per a tothom i més llibertats a tot arreu”.

Durant la seva intervenció, el cap del Govern ha reconegut la feina feta per la Conselleria d'Igualtat i Feminismes amb la consellera Verge al capdavant. Una conselleria que segons ha afirmat Aragonès es va crear a l'inici d'aquesta legislatura, ja que era necessària “per entendre que les polítiques LGTBI+, no havien de ser unes polítiques accessòries” i calia incorporar “la visió feminista i d'igualtat de manera transversal en totes les polítiques del Govern”, ha reblat. En aquest sentit, ha insistit en la necessitat d’incorporar “la visió feminista i d'igualtat de manera transversal en totes les polítiques del Govern”.

El president Aragonès a l'acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president Aragonès a l'acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/06/27/21/23/5491b93c-354e-4521-b0ee-14884979d74d.jpeg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":104963}

El president Aragonès ha assegurat que cal reivindicar aquest dia per tal de “provocar canvis quotidians que realment transformin la societat, que són la base d'un país més just i més lliure per a tothom”, afegint que “un país no pot ser ni just ni plenament lliure si totes les persones no poden accedir a aquesta justícia i a aquesta plena llibertat”.

El president ha tancat la seva intervenció amb agraïment “als col·lectius i les entitats en defensa dels drets de les persones LGBTI+ per la seva complicitat”, perquè sempre han “estat la punta de llança de la lluita per la igualtat i la llibertat”.

Per la seva bandala consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha reivindicat que “avui celebrem la diversitat i, sobretot, reivindiquem els drets LGBTI+”, afegint que enguany aquest acte institucional “ho fem a més de 100 quilòmetres de Barcelona, perquè els drets han de significar el mateix arreu del país”. Un exercici que “no es limita pas a un sol dia de l’any” i que s’ha de propagar “per totes les nostres ciutats, pobles i viles, perquè totes les persones puguin viure-hi amb llibertat i dignitat”, ha declarat la consellera.

La consellera Verge també ha destacat “els 117 punts de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, que garanteixen que tothom, visqui on visqui, tingui aquests serveis ben a prop”. La ciutadania pot dirigir-se a qualsevol punt de la Xarxa SAI per rebre atenció presencial i informació d'interès, així com suport a l'hora de tramitar determinats procediments administratius o denunciar vulneracions dels drets LGBTI+.

Igual de diferents

L’objectiu de la campanya d’enguany és reivindicar que som “Igual de diferents” i que, siguis com siguis i vinguis d’on vinguis, has de poder viure lliurement.

“Igual de diferents” celebra la diversitat LGBTI+ de la Catalunya sencera, de tots els seus pobles i municipis. Per això, reivindica un país desacomplexadament orgullós de si mateix, en què ningú hagi de marxar del seu lloc d’origen o de residència per viure plenament la seva orientació sexual o identitat de gènere.

Desplegament de la bandera

En el marc dels actes de l’Orgull, divendres 28 de juny al matí es desplegarà la bandera del col·lectiu LGBTI+ al balcó del Palau de la Generalitat. Tot seguit hi haurà una recepció amb parlaments del president, de la consellera i la lectura de la declaració per part de les entitats.

4  

Imatges

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí 102766

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell)

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell) 127653

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell)

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell) 104963

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell)

Acte institucional que commemora el Dia Internacional de l'Orgull per a l'Alliberament LGBTI+ a l'Espluga de Francolí (Fotografia: Arnau Carbonell) 210911