President

Penjada de la bandera LGTBI+ al balcó del Palau de la Generalitat

President Aragonès: "Els drets s'han de defensar sempre, perquè fins i tot aquells que pensàvem més consolidats poden estar posats en qüestió"

query_builder   28 juny 2024 13:36

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Els drets s'han de defensar sempre, perquè fins i tot aquells que pensàvem més consolidats poden estar posats en qüestió"

  1. El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes ha presidit avui el desplegament de la bandera LGBTI+ des del Palau de la Generalitat
  2. El president subratlla que “un país que no és capaç de garantir els drets a tota la seva ciutadania no és un país just, ni lliure” i defensa que “el futur del país ha de ser un futur per a totes les persones, a tot arreu i per a tothom”
  3. Aragonès té paraules d’agraïment al moviment LGBTI+, perquè “des de la reivindicació constant, ens ha marcat el camí per on havíem de transitar”

El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès i Garcia, ha llençat avui un “missatge d’alerta” davant “l’ascens de posicions reaccionàries i d’extrema dreta”, i ha advertit que “no es pot donar cap dret per garantit”. Durant la recepció que ha ofert a les entitats amb motiu del Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+, ha advertit que “els drets s'han de defensar sempre i, fins i tot, aquells drets que pensàvem més consolidats poden estar posats en qüestió”. Per això, ha insistit el cap del Govern, “cal seguir mirant endavant, sense abaixar la guàrdia i sobretot continuar impulsant polítiques transformadores”.

Després de l’acte de desplegament de la bandera LGBTI+ al balcó de la Generalitat, el president ha volgut deixar palès el compromís que ha tingut el Govern amb la transformació feminista des de l’inici de legislatura, perquè va tenir clar que “les polítiques LGTBI no havien de ser un element accessori, perifèric ni una qüestió estrictament sectorial”, sinó que “havien d’estar presents en tots els àmbits” i “al màxim nivell institucional” i, en aquest sentit, la creació de la conselleria d’Igualtat i Feminismes va suposar “precisament això”.

Penjada de la bandera LGTBI+ al balcó del Palau de la Generalitat. Autor: Arnau Carbonell
Penjada de la bandera LGTBI+ al balcó del Palau de la Generalitat. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2024/06/28/12/37/399be416-89cf-490f-a1b4-06da3297fc3c.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":201370}

La celebració del Dia de l’Orgull i l’Alliberament LGBTI+ al nostre país, enguany se centra en la idea de “la Catalunya sencera, on tothom pugui desenvolupar la seva vida en plenitud, ser com és, sense qüestionaments i garantint plenament els seus drets”, ha explicat. “Forma part de com és el nostre poble i la nostra societat”, i per president no tindria sentit “si no haguéssim omplert aquestes estructures de polítiques transformadores, de garanties de drets en tots els àmbits i a tot arreu i per a tothom”.

Finalment, el president també ha fet valdre la feina de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, per haver sabut actuar amb la “màxima transversalitat política i creant aliances a tot arreu”. I, en la mateixa línia ha agraït al moviment LGBTI+ que, “des de l'exigència i la reivindicació constant, ens ha anat marcant el camí per on havíem de transitar”. “Hem intentat estar a l'altura i hem intentat posar a les institucions al servei de la transformació i de la garantia de drets que sempre heu defensat, en moments en què potser no hi havia aliances tan fortes com entre tots hem estat capaços de construir ara”, els ha dit. I ha reblat: “el futur d'aquest país ha de ser un futur per a totes les persones, per tot arreu, i perquè tothom pugui viure plenament com es mereix, amb garantia de drets durant tota la seva vida”.

Acte LGTBI+ al Palau de la Generalitat{"name":"2024/06/28/12/38/86d35526-944c-4060-b5d4-caa60d100724.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":80918}

Per la seva banda, la consellera Tània Verge ha recordat que “avui fa tres anys que les portes del Palau de la Generalitat de Catalunya s’obrien per primera vegada al moviment LGBTI+, i això no era ni és només un acte simbòlic, sinó un posicionament polític de reconeixement i d’agraïment a la lluita de les entitats que heu fet de Catalunya un país millor, més just, amb més garantia dels drets humans”.

Per la consellera d’Igualtat i Feminismes, “també és una manifestació de la voluntat de treballar plegades per seguir ampliant drets, fins que totes les persones puguem tenir garantit el dret a ser qui som i a viure la nostra orientació sexual, identitat o expressió de gènere en plena llibertat”. I , ha afegit, “alhora, és una declaració de compromís de traduir en polítiques públiques i canvis normatius les reivindicacions d’un dels moviments socials més transformadors que hi ha, que combat les desigualtats estructurals i que empeny el canvi social i cultural”.

En la mateixa línia que el president, Verge també ha reivindicat que com a país no podem fer “ni un pas enrere en els avenços que garanteixen els drets de les persones LGBTI+”. Per això, la consellera ha fet “una crida a tota la ciutadania a unir-se en aquesta missió col·lectiva, que és sentir com a pròpia la defensa dels drets LGBTI+, que són drets humans”, així com “una crida al compromís i a la valentia de les institucions, perquè davant l’avenç de l’extrema dreta, són avui més necessaris que mai”. “Mai més polítiques LGBTI+ sense estructures de primer nivell o infradotades de recursos, com tampoc ens podem permetre polítiques LGBTI aigualides ni polítiques feministes transexcloents o que no siguin interseccionals”, ha exigit Verge, que ha recordat que “les nostres vides, les vostres vides, no caben en calaixets compartimentats”.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia