Justícia, Drets i Memòria

.

El SOC i el CIRE organitzen una jornada sobre l'ocupabilitat i la reinserció laboral en persones privades de llibertat

query_builder   28 juny 2024 14:04

event_note Nota de premsa

El SOC i el CIRE organitzen una jornada sobre l'ocupabilitat i la reinserció laboral en persones privades de llibertat

L’acte, que ha consistit en un espai de diàleg i de reflexió entre professionals experts en matèria d’ocupació i reinserció, servirà per trobar noves fórmules d’ocupació i per millorar les possibilitats de reinserció de les persones privades de llibertat

Més de 1.300 persones en semillibertat van aconseguir una feina el darrer any gràcies al CIRE

Les noves fórmules d’ocupació i les possibilitats de reinserció sociolaboral per garantir segones oportunitats a les persones privades de llibertat han centrat la primera Jornada sobre l’Ocupabilitat i la Reinserció Laboral en Persones Privades de Llibertat, que organitza el Centre d’Orientació i Emprenedoria de Catalunya (COE-CAT) del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb la col·laboració del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que és l’empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que ofereix formació, treball i inserció laboral a les persones que han passat per la presó o per un centre educatiu de Justícia Juvenil.

La jornada, que s’ha celebrat a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat, l’ha presidida la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart. També hi han assistit el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó; el director del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Juan José Torres, i el director del CIRE, David Font. La trobada ha aplegat prop de dos-cents professionals de l’àmbit de la reinserció i l’ocupació, empresaris i agents socials.

La consellera Ubasart ha destacat que “el sistema penitenciari català no treballa només en el tractament i la rehabilitació a dins de les presons, sinó que també acompanya les persones en la transició presó-comunitat un cop han complert la pena. Tenir papers, casa i feina són segurament els tres elements més importants per a una reinserció efectiva”. Ubasart ha recordat “que la millor política penitenciària és la que es relaciona de forma virtuosa amb els pilars de l’estat del benestar i amb el dret al treball.”.

Una jornada per fer front als nous reptes en polítiques actives d’ocupació

En la jornada s’han habilitat espais de debat i de reflexió amb professionals experts en matèria d’ocupació i reinserció. L’objectiu era crear debats i compartir idees, i intercanviar metodologies i bones pràctiques sobre els nous reptes que es presenten en polítiques actives d’ocupació i del mercat de treball, orientades a donar resposta al col·lectiu de persones privades de llibertat.

Amb aquests espais es busca millorar el sistema català d’ocupació i, alhora, que tingui repercussions positives en el conjunt global d’agents, d’una banda, de la xarxa dels COE i, de l’altra, a les empreses i entitats del sector públic i del sector privat que col·laboren perquè el CIRE assoleixi el seu objectiu primordial, que és la reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat.

Més de 1.300 persones en semillibertat han trobat feina

El CIRE ha aconseguir que el darrer any més de 1.300 persones en la darrera fase de la condemna hagin signat un contracte de treball. Als tallers productius que hi ha als centres penitenciaris hi treballen cada dia més de 3.500 interns, que es formen en un ofici, guanyen un petit salari i cotitzen a la Seguretat Social.Entre les feines que es duen a terme als centres penitenciaris hi ha tasques de manipulació i muntatge, confecció, manteniment i serveis exteriors, a més de les tasques pròpies de cuina, fleca, botiga, bugaderia o neteja dels mòduls. Pel que fa a la formació ocupacional, l’any passat el CIRE va formar 2.800 persones internes.


5  

Imatges

La consellera Ubasart en el moment de la seva intervenció a la cloenda de la Jornada

La consellera Ubasart en el moment de la seva intervenció a la cloenda de la Jornada 409348

El director del CIRE, David Font

El director del CIRE, David Font 2110560

El director del Servei Públic d¿Ocupació de Catalunya, Juan José Torres

El director del Servei Públic d¿Ocupació de Catalunya, Juan José Torres 421946

La consellera Ubasart amb el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó i els directors del CIRE i del Servei Públic d¿Ocupació de Catalunya

La consellera Ubasart amb el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó i els directors del CIRE i del Servei Públic d¿Ocupació de Catalunya 540924

Un moment de la Jornada

Un moment de la Jornada 656422

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia