Protecció Civil

Protecció Civil homologa 45 plans d¿autoprotecció

Protecció Civil homologa 45 plans d'autoprotecció, entre els quals el concert d'Estopa i diversos festivals musicals com el Pride o l'Idílic

query_builder   28 juny 2024 16:00

event_note Nota de premsa

Protecció Civil homologa 45 plans d'autoprotecció, entre els quals el concert d'Estopa i diversos festivals musicals com el Pride o l'Idílic

  1. En aquesta comissió també s’ha revisat l’homologació del PAU del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i de l’hospital Duran i Reynals de l’Institut Català d’Oncologia
  2. La majoria dels plans corresponen a la vegueria de Barcelona (24) i per a activitats no temporals

La Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha homologat avui divendres un total de 45 Plans d’Autoprotecció (PAU), entre els quals destaquen un gran nombre de festivals musicals d’estiu (Pride, Idílic, Sonar de dia,...), el concert d’Estopa, i la revisió de l’homologació (cada 4 anys) de la la seu del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i de l’Hospital Duran i Reynals de l’Institut Català d’Oncologia.

En el que portem d’aquest any 2024, s’han homologat un total de 249 Plans d’Autoprotecció. Avui, però, la comissió ha informat també d’un total de 15 plans d’autoprotecció que no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos.

La majoria dels PAUS homologats es troben en localitats de la vegueria de Barcelona i corresponen a activitats no temporals, sobretot establiments industrials de risc i subestacions elèctriques.

L’homologació dels nous PAUS s’ha fet en el marc de la Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil de Catalunya, amb la participació de la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany; el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado;el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona; i el subdirector general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández, per delegació la directora general d’Indústria.

Plans homologats

Per vegueries, les homologacions dels 45 PAUS corresponen a:

  1. Barcelona: 24
  2. Camp de Tarragona: 3
  3. Catalunya Central: 5
  4. Girona: 7
  5. Penedès: 3
  6. Terres de l’Ebre: 2
  7. Lleida: 1

La majoria dels plans que s’han homologat avui divendres corresponen a activitats no temporals (33) i 12 corresponen a activitats temporals.

Pel que fa a les activitats no temporals, en aquesta comissió s’han homologat els plans d’autoprotecció de:

-9 subestacions de distribució d’energia elèctrica en alta tensió: subestació elèctrica Collblanc (Hospitalet de Llobregat); subestació elèctrica Ascó 400KV (Ascó); subestació elèctrica Mata (Bcn); subestació elèctrica Motors (Bcn); subestació elèctrica Calders; subestació elèctrica Ascó 110/220KV (Ascó); subestació elèctrica Foix (Cubelles); subestació elèctrica Castellet i la Gornal i subestació elèctrica La Selva del Camp

  1. 3 centres de dia i residències de gent gran: residencia de mayores Amavir Vilanova i Amavir Horta (Vilanova del Camí i Barcelona); Fundació Privada Residencia Santa Susanna (Caldes de Montbui)
  2. 3 instal·lacions industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants: Planta de almacenamiento de Gas Licuado del Petróleo (La Pobla de Lillet); Planta de almacenamiento de Gas Licuado del Petróleo (Avinyó) i Planta GLP urbanización Golf Navata II (Navata)
  3. 2 edificis d’oficines: Torre Tarragona i Edifici Diagonal 123 (Barcelona)
  4. 2 establiments afectats per la normativa d’accidents greus (Seveso): Coveright SL (Martorelles) i Sandoz Industrial Products (Les Franqueses del Vallès)
  5. 2 hotels: Hotel NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderon i Hotel H10 Marina Barcelona
  6. 2 establiments d’ús docent: TBS Education (Barcelona) i Campus Educatiu de Tarragona
  7. 2 centres comercials: Hipermercado Carrefour Cabrera de Mar i Carrefour Lleida
  8. 2 càmpings (risc d’incendi forestal): Càmping El repòs del Pedraforca i Càmping El Pedra (Saldes)
  9. 1 establiment amb instal·lació acollida a la ITC-IP: Exolum-Aer.Girona (Vilobí d’Onyar)
  10. 1 edifici d’importància estratègica per a la gestió d’emergències que afecten un gran volum de població: Banc de Sang i Teixits de Barcelona (revisió de l’homologació cada 4 anys)
  11. 1 estació i intercanviador de transport: Estació del Camp de Tarragona (La Secuita)
  12. 1 càmping (risc inundació): Càmping Solmar (Blanes)
  13. 1 establiment d’ús sanitari amb instal·lacions radioactives: Hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat (revisió de l’homologació cada 4 anys)
  14. 1 instal·lació amb substàncies perilloses en quantitats importants: Centro de Datos EdgeConneX (Sant Boi de Llobregat)


Pel que fa a les activitats temporals, hi ha hagut:

-9 esdeveniments musicals en espais delimitats (festival): Pride 2024 Passeig Lluis Companys (Bcn);Festival de les Idees i la Cultura FIC 2024 (Bcn); Barcelona Rock Fest 2024 (Santa Coloma de Gramenet); Tramunfest 2024 (Sant Jordi Desvalls); Off week Festival 2024 (Bcn); Idilic festival 2024 (Sant Feliu de Guíxols); Brunch Electronik Trinitat 2024 (Bcn); Sonar de Dia 2024 (Bcn) i SoundIt Fòrum Bcn 2024 estiu (Bcn)

  1. 1 esdeveniment musical en espai delimitat (concert en edifici): Concert d’Estopa (Barcelona)
  2. 1 esdeveniment musical en espai delimitat (concert aire lliure): Guixols Arena, Porta Ferrada 2024 (Sant Feliu de Guíxols)
  3. 1 acte de foc: Castell de focs de Castell-Platja d’Aro


Plans no homologats

A la Comissió d’avui s’han informat també 15 PAU no homologats que, per vegueries, corresponen a:

  1. Barcelona: 7
  2. Penedès: 1
  3. Camp de Tarragona: 1
  4. Girona: 3
  5. Catalunya Central: 1
  6. Lleida: 2

Per tipologia, corresponen a activitats no temporals (14) i només un correspon a activitats temporals.

Pel que fa a les activitats no temporals:

  1. 2 Instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants
  2. 2 infraestructures hidràuliques (preses)
  3. 1 instal·lació amb elevada càrrega de foc
  4. 1 activitat residencial pública (centre de dia i residència de gent gran)
  5. 1 establiment en què intervenen explosius (nivell alt)
  6. 1 Càmping (risc d'inundació i incendi forestal)
  7. 1 establiment d’ús docent
  8. 1 edifici d’oficines
  9. 1 establiment afectat per la normativa d’accidents greus (Seveso)
  10. 1 activitat residencial pública (hotel)
  11. 1 subestació de distribució d’energia elèctrica en alta tensió
  12. 1 instal·lació esportiva


L’activitat temporal no homologada ha estat:

  1. 1 esdeveniment musical en espai delimitat (concert aire lliure).


La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels mesos vinents per tal que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

Què són els PAU?

L'autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) que s’han de prendre segons diverses situacions de risc, en un àmbit determinat. El Decret 30/2015, de 3 de març, estableix el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes mesures. Així, cada mes s’avaluen els plans que preparen les empreses, edificis, instal·lacions, activitats, centres, etc., destinades a preveure, prevenir i controlar els riscos que puguin patir. D’aquesta manera, es podrà donar una resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic.

El pla d'autoprotecció s’ha d'implantar durant el primer any de vigència i s’ha de definir un procés de revisió continu que asseguri un manteniment correcte i la vigència del pla.





El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia